Három tuti recept kedvenc nyári gyümölcseinkből

  •  
  •  
  •  

A nyári időszak az éves termések aranykorának mondható, hiszen ebben az évszakban találkozhatunk a legtöbb zöldséggel és gyümölccsel a piacokon és a boltokban.

Ugyan az eddigi időjárás nem éppen a megszokott 30-40 fokos hőmérsékletet mutatta, de még csak július elején járunk, még bármikor ránk törhet a kánikula, és a forróság. Ilyenkor az ember nem is igazán kívánja a nehéz ételeket, igyekszik minél gyakrabban szezonális gyümölcsökből, és zöldségekből készült ételeket fogyasztani.

Mutatunk három receptet, aminek alapjait a nyár egyik három közkedvelt gyümölcse adja. Nem csak, hogy gyorsan, de könnyen is elkészíthetőek, egyáltalán nem szükséges hozzájuk magasszintű szakácsvégzettség.

Első fogásnak ajánljuk a jól ismert hideg gyümölcsleves, őszibarack alapú változatát.

Hideg őszibarack krémleves főzés nélkül

Hozzávalók:
– 8-10 db őszibarack
– ízlés szerint cukor
– 200 ml tejszín
– 200 ml tej

Elkészítése: A baracknak kb. a háromnegyednyi részét felvágjuk, majd egy tálban összeöntjük a tejjel, a tejszínnel, és a cukorral. Összeturmixoljuk, majd felvágjuk kockákra a maradék barackot, és tálalhatjuk is. Ilyen egyszerű, és finom!

Főfogásnak egy igazi ínyencséget gondoltunk, mégpedig a nyár első számú favoritgyümölcsével, a görögdinnyével.

Feta sajtos, lilahagymás görögdinnye-saláta

Hozzávalók:
– 1 db kb. 3-4 kilós görögdinnye
– 35 dkg feta sajt
– 2 fej lilahagyma
– egy maréknyi apróra vágott menta/bazsalikom
– őrölt fekete bors

Ha gondoljuk, ízlés szerint adhatunk hozzá füstölt sonkát, olívabogyót, vagy koktélrákot is.

Elkészítése: A dinnyét kettévágjuk, kiszedjük a húsát, majd kiszedjük belőle a magokat. A fetasajtot is felkockázzuk, a lilahagymát pedig vékony karikákra vágjuk. Ez után egy salátástálba tesszük az alapanyagokat, hozzá az aprított mentát, vagy bazsalikomot, megszórjuk borssal, alaposan összekeverjük, és már mehet is az asztalra.

Meg is érkeztünk a desszerthez, ami nem lesz más, mint a málna fagylalt. Természetesen nem szükséges hozzá fagylaltkészítőgép, mutatjuk, hogyan készítsd el egyszerűen és gyorsan.

Málna fagylalt

Hozzávalók:
– 200 g málna
– 2 dl natúr joghurt
– 0,5 bögre cukor
– ízlés szerint pár csepp citromlé

Elkészítése: A megmosott málnát pépesítjük, öntsük hozzá a joghurtot, a cukrot, és a citromlevet, majd jól turmixoljuk össze. Műanyag dobozban betesszük a fagyasztóba, és időnkénti kavargatás mellett, pár óra alatt már fogyasztható is. Ízlés szerint megbolondíthatjuk egy kis mentával, vagy vaníliával.

Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: wikimedia
Forrás: nosalty