A nyári időszak az éves termések aranykorának mondható, hiszen ebben az évszakban találkozhatunk a legtöbb zöldséggel és gyümölccsel a piacokon és a boltokban.
Mutatunk három receptet, aminek alapjait a nyár egyik három közkedvelt gyümölcse adja. Nem csak, hogy gyorsan, de könnyen is elkészíthetőek, egyáltalán nem szükséges hozzájuk magasszintű szakácsvégzettség.
Első fogásnak ajánljuk a jól ismert hideg gyümölcsleves, őszibarack alapú változatát.
Hideg őszibarack krémleves főzés nélkül
– 8-10 db őszibarack
– ízlés szerint cukor
– 200 ml tejszín
– 200 ml tej
Elkészítése: A baracknak kb. a háromnegyednyi részét felvágjuk, majd egy tálban összeöntjük a tejjel, a tejszínnel, és a cukorral. Összeturmixoljuk, majd felvágjuk kockákra a maradék barackot, és tálalhatjuk is. Ilyen egyszerű, és finom!
Főfogásnak egy igazi ínyencséget gondoltunk, mégpedig a nyár első számú favoritgyümölcsével, a görögdinnyével.
Feta sajtos, lilahagymás görögdinnye-saláta
– 1 db kb. 3-4 kilós görögdinnye
– 35 dkg feta sajt
– 2 fej lilahagyma
– egy maréknyi apróra vágott menta/bazsalikom
– őrölt fekete bors
Ha gondoljuk, ízlés szerint adhatunk hozzá füstölt sonkát, olívabogyót, vagy koktélrákot is.
Elkészítése: A dinnyét kettévágjuk, kiszedjük a húsát, majd kiszedjük belőle a magokat. A fetasajtot is felkockázzuk, a lilahagymát pedig vékony karikákra vágjuk. Ez után egy salátástálba tesszük az alapanyagokat, hozzá az aprított mentát, vagy bazsalikomot, megszórjuk borssal, alaposan összekeverjük, és már mehet is az asztalra.
Meg is érkeztünk a desszerthez, ami nem lesz más, mint a málna fagylalt. Természetesen nem szükséges hozzá fagylaltkészítőgép, mutatjuk, hogyan készítsd el egyszerűen és gyorsan.
Málna fagylalt
– 200 g málna
– 2 dl natúr joghurt
– 0,5 bögre cukor
– ízlés szerint pár csepp citromlé
Elkészítése: A megmosott málnát pépesítjük, öntsük hozzá a joghurtot, a cukrot, és a citromlevet, majd jól turmixoljuk össze. Műanyag dobozban betesszük a fagyasztóba, és időnkénti kavargatás mellett, pár óra alatt már fogyasztható is. Ízlés szerint megbolondíthatjuk egy kis mentával, vagy vaníliával.
Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: wikimedia
Forrás: nosalty