•  
  •  
  •  

Háromezer fánkkal készülnek a pékek a hétvégi újpesti farsangi mulatságokra, bizonyítva ezzel, hogy nincsen farsang fánk nélkül. Az Újpesti Téli Fesztivál programjain lekváros és vaníliás fánk lesz a menő.

„Heje-huja vigalom, habos fánk a jutalom” – énekelhetjük az Újpesti Téli Fesztivál télűző hétvégéjén. Amennyiben felkeressük a farsangfarki rendezvények valamelyikét, meg is kóstolhatjuk a szalagos fánkot. Nagy mennyiségű fánkkal készül ugyanis a Lipóti Pékség a hétvégi farsangi mulatságokra.

– Mintegy háromezer pántlikás fánkkal ajándékozzuk meg a hétvégén az újpestieket – tudtuk meg Kovács Pétertől, a Lipóti Pékség ügyvezetőjétől. – Pénteken délután a Homoktövis Általános Iskola előtti téltemetésen ajándékozunk fánkot a gyerekeknek. Másnap, vagyis szombaton délelőtt a Szent István téri farsangfarki mulatságon szintén körbekínáljuk a fánkkal teli tálcát a műsorra érkező gyerekeknek. Lesz köztük lekváros és vaníliás ízű is – árulta el Kovács Péter.

 A Lipóti Pékség ezen a hétvégén a jótékonyságban is élenjár, finom fánkkal kínálja azokat a gyermekeket is, akik az Újpesti Cseriti meghívására érkeznek a farsangfarki mulatságba.

 – Számukra újabb adagot sütünk a farsangi édességből – tette hozzá Kovács Péter.

A gyerekeken kívül a felnőttek is kivételezettek lesznek a télbúcsúztató idején.
– Pénteken és szombaton a piac vásárlóinak kedveskedünk szalagos fánkkal. Akik ezen a két napon a Lipóti Pékségben veszik meg kenyerüket, fánkot kapnak ajándékba tőlünk – avat be a részletekbe az országosan ismert pékség vezetője.


A Lipóti Pékség nem csupán az Újpesti Téli Fesztivál idején partnere az önkormányzatnak. Ősz óta számos újpesti óvodáscsoport ismerkedik náluk a tésztagyúrással, -dagasztással, elkészítik saját perecüket, kiflijüket. A pékség így segíti azt az önkormányzati kezdeményezést, hogy a bevásárlóközponthoz, plázákhoz szoktatott gyermekek tapasztalják meg, hogyan készül a kenyér, s milyen kitűnő minőségű magyar, nagy- és kistermelői termékeket kínál a piac. Ahol a vásárlók, klasszikus közösségi terekbe érkezve, személyes kapcsolatot alakítanak ki a kereskedőkkel, és találkozhatnak barátaikkal, ismerőseikkel is.

G. R.