Hárommal több biciklista

  •  
  •  
  •  

Hárman új bringával hagyhatták el az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál helyszínét szombat délben. A színpadon számos sporteszköz és játék mellett kisorsolták a rendezvény fődíjait: a három MTB-kerékpárt.

A többezres tömeg hol ujjongva, tapsolva, olykor néma csendre váltva figyelte, melyik tombolaszám lesz a nyerő. A sok-sok ajándék után a fődíj most is kerékpár volt. Több ezer tombola szelvény között „lapult” a fődíjasé. Wintermantel Zsolt valamint dr. Dabous Fayez számos díjat nyerőnek gratulálhatott. Majd kisorsolták a fődíjat.

A szerencse a mini futásban indulók (ovisok, kisiskolások távja) között Kiss Ferencnek, a Homoktövis Általános Iskola diákjának kedvezett, aki egy MTB–kerékpárt vehetett át a polgármestertől és a TRÖK elöljárójától.  A maxi futásban és a kerékpáros távon induló több ezres résztvevő közül kiváltképpen szerencsésnek érezhette magát Ilyésné Hegedűs Ilona, aki hazavihette a kerékpár fődíjat. A szervezők most is jutalmazták a versenyre mozgósító pedagógusokat. Köztük Krajnyák Emese, a Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnázium tanára lett a nyertes, így egy MTB–kerékpár tulajdonosa.

A nagyszínpad előtti teret betöltő több ezer résztvevőnek Wintermantel Zsolt köszönte meg a  délelőtti, nagyszámú részvételt. Újpest polgármestere többek között arról szólt, ismételten bebizonyosodott, hogy Újpest sportos város, megmozdul, ha mozogni, sportolni hívják. Idősek és fiatalok, gyerekek, köztük a legkisebbek is, nemre való tekintet nélkül jönnek a hívó szóra. A mozgás öröme mellett nyilvánvaló az együttlét szándéka, egyben öröme is. Jó, hogy ilyen sokan együtt voltunk ma is – emelte ki a városvezető. Egyúttal bíztatta a jelenlévőket, hogy a közelgő labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia ideje alatt is találkozzunk minél többször, a Szent István téren felállítandó óriáskivetítőn nézzük együtt a versenyeket!

Dr. Dabous Fayez, a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat elöljárója, gratulált minden résztvevőnek, hogy teljesítette az önmaga elé tűzött versenyszámot.  A szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt köszönetet mondott azért, hogy több mint ötezer ember tölthette együtt, jókedvűen, sportolva a délelőttöt, találkozhatott barátaival, ismerőseivel.  S a napnak még nincs vége: jó szórakozást kívánt a délutáni programokhoz.