Harsányi Gábor: Minden fiatal tehetséges

  •  
  •  
  •  

Tizenegyedik tanévébe lépett Újpesten Harsányi Gábor tehetségkutató és kommunikációs készségfejlesztő kurzusa. Szombatonként, 10.00-12.00 között, az 5-18 éves korosztályt várja Harsányi Gábor az Újpesti Polgár Centrumba.

– A tíz éve elhatározott törekvésem változatlan: a korábbi gátlásos, visszahúzódó, vagy ennek ellenkezőjeként, a hiperaktivitás határán lévő gyermekek a nálunk elsajátított ismeretek birtokában eljutnak odáig, hogy sem az iskolában, sem a munkahelyükön nem lesznek szorongóak, képességeik legjavát tudják nyújtani. Eredményeinket a szülők és a pedagógusok is méltatják – mondja a stúdió kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes művész vezetője.

A kurzus nem színészképző, de a színházművészet eszközeivel dolgoznak. – A helyzetgyakorlatok az egyéniség megfigyelését és kibontakozását teszik lehetővé – mondja a népszerű színművész. – Minden fiatal tehetséges, s a készségfejlesztés ugyan időigényes dolog, a stúdióban van időnk megvárni, amíg a világot jelentő deszkáig eljutnak a tanítványaink. Több önkormányzati rendezvényen léptek már fel a stúdiósok, és részben rájuk írtam az Újpest Színház sikerdarabját, a Pesti srácok című musicalt is.

– B. K.