Használják bátran!

  •  
  •  
  •  

Az önkormányzat célul tűzte ki, hogy a város több pontján állandó vízlelőhelyet biztosít az újpestieknek.

Számos játszótérre, valamint a készülő Szilas Családi Parkba is ivókutakat telepítettek, amelyek a nyári melegben a szomjoltáson kívül a kézmosás lehetőségét is biztosítják. Már a Berda József és az Attila utcában sem kell a hőségtől tartani, a friss víz mindig „kéznél” lesz.

– Úgy vélem, a játszótéri kutak tiszta, hideg vize ösztönöz majd arra, hogy ne mesterséges ízesítésű vagy cukrozott üdítőitalokat fogyasszanak a gyermekek.

Ráadásul a folyó víz még jó buli is, hiszen melyik gyerek ne élvezné, ha kicsit „vizezhet” a játszótéren – magyarázza Németh Edit Éva önkormányzati képviselő, és hozzáteszi, több szülő megkereste azzal a kérdéssel, hogy a köztéren álló vízlelőhely valóban alkalmas-e ivásra, vagy csak kézmosásra. – Mindenkit megnyugtattam, a víz tiszta, nyugodtan fogyasztható, így mindenkit arra biztatok, használja bátran – teszi hozzá a képviselő asszony.

Miként korábban már megírtuk, az önkormányzat tizenhét iskolában telepített ivókutakat, hogy folyamatosan egészséges folyadékhoz jussanak a diákok. A Vízművek Zrt.-vel közösen „Válj ki a tömegből” címmel kampányt indított, a vezetékes víz fogyasztására ösztönözve, ami nemcsak egészséges, de zsebpénzbarát is.

D. V.