Hatalmas kincs a kreativitás

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti EGYMI ismét megrendezte a már hagyományossá váló szakmai napokat. Harmadik rendezvényünk március 22-én, az Újpesti Polgári Centrumban lezajlott interaktív eszközbemutató volt.

Az Újpesti EGYMI és vendégei – Újpestről a Deák Ovi, a Szigeti József Általános Iskola, a XIII. kerületből pedig az Eötvös József Általános Iskola és a Prizma EGYMI pedagógusai – egy kötetlen hangvételű, interaktív beszélgetés során mutatták be az általuk készített és használt tanítási eszközöket. A bemutatón láthattuk és meg is tapasztalhattuk, hogy milyen hatalmas kincs a pedagógusok kezében a kreativitás. Hogyan lesz sok-sok színes műanyag kupakból térbeli helyiérték-táblázat, milyen fizikai törvény mutatható be műanyag palackok, víz, egy kis tinta és használt olaj segítségével. Mit rejtenek a „káposzta levelei”, és hogyan lehet egy kimustrált porszívószűrőből hangszer.

Az eszközbemutató kiválóan mutatta meg azt, hogy nem mindig a drága és gyakran elérhetetlen eszközök azok, amelyekkel dolgozni jó és érdemes. Az újabb és újabb felmerülő problémák frissen tartják a gondolkodást, és további megoldások felé visznek.

Schubertné Lázárovits Izabella
gyógypedagógus, munkaközösség-vezető