Hazatért a háromszoros világbajnok

  •  
  •  
  •  

Kedden délelőtt negyed kilenckor landolt a most már háromszoros világbajnok Berki Krisztián repülőgépe a Liszt Ferenc repülőtéren. Sportolónk hihetetlenül magabiztos, lényegében hibátlan gyakorlattal nyerte harmadik világbajnoki címét lólengésben a nanningi vb-n. A bajnokot a családtagokon, barátokon és a sajtón kívül más meglepetés is várta a reptéren.

Az UTE tornaszakosztályának legifjabb tagjai ugyanis saját versikével is készültek, hogy meglepjék a bajnokot. Már kora reggel gyülekeztek a Szilágyi úti sportközpont előtt, ahonnan különbusszal indultak a reptérre.

Juhász Judit, az UTE tornaszakosztályának vezetője elmondta: – Krisztián olyan példakép a gyerekek számára, akire nagyon fel lehet nézni. Mindig azt táplálom beléjük, hogy ha van olyan ember, akit példaképnek lehet tekinteni, azt meg kell tisztelni. A kicsik pedig, bár nem először lepték meg a bajnok sporttársat, hatalmas örömmel keltek korábban ma reggel is. Természetesen nem hiába.

Krisztiánnak nagy örömet és meglepetést okoztak ezzel, aki lapunknak elmondta: – Sokkal jobban izgultam most is a kapun kijövet, mint a világbajnokságon. Elszoktam tőle az elmúlt időszakban, és most, hogy újra visszaszereztük ezt a vb-címet, nagyon örülök, tényleg, hogy ilyen sokan jöttek ki, és szurkoltak nekünk. Ezt éreztük kint is folyamatosan, de nagyon jó érzés újra itthon lenni, és érezni, menynyi mindenkinek fontos volt ez.

A szakosztályvezető szerint kis tehetségek folyamatosan vannak. Ezért ezúton is külön megköszönte az önkormányzatnak a nagymértékű támogatását, a felújításait, amelyeknek köszönhetően a gyerekek megfelelően felkészülhetnek, fejlődhetnek, és valaki közülük később akár hasonló eredményekkel öregbítheti a város hírnevét.

R. Zs.