Heidum Berni éremért hajt az Universiadén

  •  
  •  
  •  

A kétévente megrendezésre kerülő Téli Universiadén mintegy kétezer ötszáz versenyző áll rajthoz 12 sportágban. Ezzel a Téli Olimpia után a világ második legnagyobb, több sportágat magába foglaló téli sporteseménye. Mind a versenyszámok, mind a résztvevők száma eseményről eseményre emelkedik, ami mutatja a folyamatosan növekvő érdeklődést. December 21-ig, az olaszországi Trentoban állnak rajthoz a főiskolás sportolók. Közöttük az Európa-bajnok Heidum Bernadett rövidpályás gyorskorcsolyázó, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tanulója.

– A 2011-es Universiadén bronzérmet szerzett a női váltó.
– Abból a csapatból most hárman vagyunk itt, Lajtos Szandra, Keszler Andrea és én. Kónya Zsófi, a negyedik tag, új a csapatban. Nekem ez már a második Universiadém.

– Mindhárom távon indulsz?
-  Igen, 500-on, 1000-en és 1500-on is, mint ahogy a váltóban is.

-  Nem fogsz unatkozni….
-  A terhelés ugyanaz, mint egy EB, vagy VB-n. Most hétfő este kicsit fáradt vagyok, de ez az utazásnak tudható be. Szerdán kezdődnek a versenyek, és rendben vagyok, erősnek érzem magam.

-  Milyen a női mezőny?
– Még nehéz megítélni az ellenfeleket. Nem ismerem a csapatok összeállításait. Láttam ma a csarnokban például olyan ázsiait, aki idén nem volt benne az első sorban, de nyert már Világkupát. Azt látom, hogy az európai mezőnyből mi a legjobbak között vagyunk.

– Így nyilván az esélyekről is nehéz bármit is mondani.
– Egyéniben igen, de a váltónak szerintem van esélye a négybe kerülésre.  A csarnok jó, se nem meleg, se nem hideg. A jég tartott és nem tört.

– Lesz módotok az Universiade hangulatát megtapasztalni?
– Nagyon szeretnénk kimenni holnap Koni 1000 méteres gyorskorcsolya versenyét megnézni. Sajnos, 20 km-re van Trentotól Baselga di Piné, de remélem, megoldjuk valahogy és az edzésünkkel sem ütközik. Nem versenyeztem még itt Trentoban, és a városban sem jártam korábban. Ma kiugrottunk a lányokkal a hotelből egy kis sétára edzés előtt, és még egy kávé is belefért. Én személy szerint szeretem Olaszországot, barátságosak és kedvesek az emberek.

moksz/g