•  
  •  
  •  

Még a tél és a tavasz küzdelmét tapasztaljuk az időjárásban, az enyhe idő után esős, havas időjárást jelez a hétvégére a meteorológia. Az első februári hétvégén az Újpesti Téli Fesztivál kulturális eseményei és az évszakhoz illendő módon farsangi programok váltják egymást.

A városban maradva remekül űzhető sport a korcsolyázás, amelyre Újpesten is van lehetőségünk. A hétvégét várva számba vettük, merre csábítsuk Önöket, ha nem akarják elhagyni Újpest határát.

Menjünk a jégre!
Sportra, mozgásra ezúttal is van lehetőségünk. A korcsolyázás szerelmeseit az olvadás
beköszöntéig a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium udvarán kialakított jégpálya is várja a közönségjég ideje alatt. A szolgáltatáshoz korcsolyabérlés és -élezés is hozzátartozik.

Közönség szombaton és vasárnap:
10.00–10.50
11.00–11.50
15.00–15.50
16.00–16.50
17.00–17.50
18.00–18.50
19.00–20.00

Tollaslabda, két napon át

A Hodos Tamás Tollaslabda Csarnokban (1044 Budapest, Váci út 102., Fővárosi Vízművek Sporttelep) szombaton és vasárnap a 2012–2013-as tanév Budapesti Diákolimpia Bajnoka címért mérkőznek a tollaslabdázók. A budapesti döntőt, amelyen a kerületi győztesek, helyezettek, köztük újpestiek indulnak, a Budapesti Diáksport Szövetség, a Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége rendezi.
A versenyek mindkét napon 9 órakor kezdődnek.

A hétvége számos családi programot kínál

Már az évszakváltásra is készülhetünk az Ifjúsági Ház szombaton 9 órakor kezdődő babaruha- és játékbörzéjén, ahol jó minőségű ruhák, játékok cserélnek rendszeresen gazdát.

Szombaton a Rex Állatsziget 10-től 12 óráig tartja Lovas Tanodáját, ezúttal anatómiai ismeretekről.

Ismét programmal várja a látogatókat a Márminálunk Organikus Delikátesz. A Lebstück Mária u. 10. számú ház földszintjén található üzlet tulajdonosai ezúttal a Jászapátiak Baráti Köre Egyesülettel és a Közép-Tisza–Zagyva Vidékfejlesztési Egyesülettel jászsági táncokkal és viseletekkel várja a nagyérdeműt. Közreműködik a Jásztánc Alapítvány és az Újszászi Liliom Néptánc Hagyományőrző Egyesület.

Vasárnap farsangi bulit tart 9–12 óra között az egykori Kölyökpark helyén az Újpesti Játszóház (IV., Attila u. 156–158., tel.: 06-30 608-6969, 370-4839), ahol minden betoppanó játszótársat fánkkal köszöntenek. A maskarába öltözőket tombola is várja.
Játszóházat találunk vasárnap 9-től 18 óráig a Halassy Olivér Sportközpontban, ahol légvárral, szumóval, akadálypályával, arcfestéssel, játékvásárral készülnek a szervezők. Különlegesség az egyéves kortól ajánlott, speciális légvár.

Az Újpesti Téli Fesztivál programjaként vasárnap 17 órakor Parti Nagy Lajos zenés-táncos huszerettje, az Ibusár kerül színre az Árpád úti Újpesti Polgár Centrumban.

Vasárnap 17 órakor kezdődik a Vasárnapi randevú az Ady Endre Művelődési Házban. A zenés-táncos esten a Szilver zenekar szolgáltatja a talpalávalót. A rendszeres látogatóknak klubtagságit ajánl a művelődési ház.

Kiállítások, tárlatok az Újpesti Téli Fesztivál idején

Az Újpesti Téli Fesztivál legújabb kiállítása fotókból nyílt a hét péntekjén az Újpest Galériában. Ezúttal az Újpesti Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat Tátrai képek című tárlata csábít varázslatos tájakra. A kiállítás február 17-ig tekinthető meg.

Szintén új, e héten nyílt tárlat az Újpesti Téli Fesztivál programsorozatában Feledy Gyula Zoltán képzőművész Monokróm tanulmányok című kiállítása, amely február 17-ig mindennap látogatható az Ifjúsági Ház Új Galériájában.

A Karinthy Frigyes Művelődési Házban Csillag Körtvélyesi Anikó Természetes kontraszt című tárlata várja a látogatókat, február 25-ig.

Állandó kiállítások Újpest múzeumában
Az Újpest története iránt érdeklődőket szombatonként (is) várja, ekkor 10–14 óra között, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény (IV., Berda József u. 48.). A Két évezred között – fejezetek Újpest történetéből című állandó kiállítás a település keletkezésétől napjainkig mutatja be lakóhelyünket. A tárlat virtuális bemutatóval (fotó, film és szöveges ismertető) egészül ki.