Hello tourist! Ez itt az Újpesti Piac és Vásárcsarnok

  •  
  •  
  •  

Újpesti séta-staféta című rovatunkban „városnézős-városmutogatós” játékra invitáljuk Önöket! Arra vállalkozunk, hogy hétköznapi sétáinkat különlegessé tesszük. A megszokott útvonalakról letérve, jobban megismerjük, és jobban bemutatjuk Újpestet az érdeklődőknek. Erre a sétára invitáljuk Önöket is. Tartsanak velünk! Következő lapszámainkban Újpest Arcaival sétálunk és bemutatjuk, hogy ők hogyan látják városunkat. Mit mutatnának meg az Újpestre látogató turistáknak? Negyedik megszólalónk Bajkó Anita, a nagylány-kategória győztese. Ezen a héten hozzá került a séta-staféta.

Miért pont a piacra hoztál bennünket, kérdezem Anitától. „Rengeteg pozitív élményem köt ide, imádom ezt a helyet!” – mondja, és gyorsan még azt is hozzáteszi, hogy a sok rendezvény, a koncertek, a fellépések, a zene, a tánc, minden ide köti, a Szent István térre, és alig várja az új piac megépülését.

„Alig várom, hogy megépüljön!” – mondja Bajkó Anita, 2016 Újpest Arca. „Tágasabb, modernebb, tisztább lesz az új piac, nagyobb lesz az áruválaszték, kényelmesebb a vásárlás, és ami nálam mindent visz, kulturális központ is lesz a tetején.”
Itt sétálunk a piac előtt, szikrázó napsütésben, ő meg hatalmas mosollyal és lelkesedéssel mesél magáról, a táncról, a kultúráról, vendéglátásról, s közben perdül-fordul. Egy nagyon modern táncos mozdulattal magára hívja a figyelmet, nem csoda, tényleg fergeteges a mozdulat. 12 éve táncol, mindenféle formációban fellépett már, gyakorolt már, tagja volt több csapatnak, táncos teamnek.
Klasszikussal kezdted? – kérdezem tőle, ő azonnal rávágja, nem nem, a hip-hop volt az első és még mindig azt tökéletesíti, ez a szenvedélye. Két dolog motiválja, az emberekkel kialakított kapcsolatok, a jó kommunikáció a szolgáltatásban, és a profi színpadi mozgás, a tánc. Vendéglátóipari szakközépiskolában tanul, s most gyakorlaton egy belvárosi szállodában dolgozik, ahol elsajátíthatja a felszolgálást és megtanulhatja a profi, minőségi szolgáltatás alapjait. A tánc egész életén át végigkísérte és jövőjében is szerepel. Az álma, hogy egyszer összehozzon egy flashmobot Újpesten, vagy egy street-dance mutatványt, melyhez járókelők is kapcsolódnak. Még nagyobb álma a tanítás. Szeretne egy tánciskolát nyitni, természetesen Újpesten. Drukkolunk neki! Újpest a legsportosabb város.

VG