Helyreállt a rend

  •  
  •  
  •  

Füstszagot lehetett érezni az Árpád hídi állomásnál, ezért reggel 7 órakor lezárták a 3-as metró Újpest-központ és Lehel tér közötti szakaszát. Nem sokkal később egy újabb szerelvény füstölése miatt ismét leállt a 3-as metró, ezúttal a Lehel tér és a Nagyvárad tér között kellett buszokra szállniuk az utasoknak.

Füstszagot lehetett érezni az Árpád hídi állomásnál, ezért reggel 7 órakor lezárták a 3-as metró Újpest-központ és Lehel tér közötti szakaszát. A helyszínre körülbelül ötven tűzoltó érkezett, akik átvizsgálták az Árpád hídi megálló területét és a Forgách utcáig vezető metróalagutat is, de tűz vagy izzás nyomát nem találták, mondta az Indexnek Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság  szóvivője. Elképzelhető, hogy a füstszag a metrószelvény működésével összefüggésben a szerelvényből jött, tette hozzá. A lezárás idején az érintett szakaszon pótlóbuszok közlekedtek, a metró azóta újra teljes vonalon jár.

Nem sokkal később egy újabb szerelvény füstölése miatt ismét leállt a 3-as metró, ezúttal a Lehel tér és a Nagyvárad tér között kell buszokra szállniuk az utasoknak – közölte a BKV fődiszpécsere. A Deák téri állomásnál füstölt egy szerelvény, ezért az említett szakaszon állt a forgalom – mondta Mezei László. Információink szerint a metróközlekedés fél tíz körül a teljes szakaszon megindult.