Hétfőtől elsőajtós felszállás 3 járaton

  •  
  •  
  •  

A BKV járatain 2008 novemberében kezdték bevezetni az elsőajtós felszállási rendet, és nagyon kedvezők voltak a tapasztalatok, az utasok több jegyet és bérletet váltottak. December 5-től még három járatra kiterjesztik a rendszert, az utasoknak a 121-es, 140-es és 170-es buszokon is az első ajtón kell felszállniuk. A rendszert 2012. január 30-ig fokozatosan vezetik be további járatokon.

A BKV szerint az elsőajtós felszállás mindenkinek előnyös. A vállalat így még felszállás előtt ki tudja szűrni a bliccelő utasokat, és ennek hála nemcsak a BKV bevételei nőnek, de a fizető utasok sem kerülnek hátrányos helyzetbe a nem fizető utasok miatt.

Akinek nincs érvényes jegye, az említett járatok a járművezetőnél vehet magának 400 forintért. A buszokon jegyellenőr is utazik majd, és eleinte a jegyeladásban is besegít. A leszállásra a 2. és 3. ajtóknál lesz lehetőség, ott biztonsági őrök tartják távol a bliccelőket. Persze babakocsival és kerekesszékkel továbbra is fel lehet szállni a középső ajtónál.