Hétfőtől megszűnik az illegális depó

  •  
  •  
  •  

Mint az köztudott, egy közbeszerezésen nyertes cég szeptember, október és november hónapban a Fóti út és az Erdősor út felújítási munkálatait végzi. A munkálatokhoz szükséges építőanyagok, anyagok tárolását a cég az Önkormányzat tudta nélkül egy magántelken, a Káposztásmegyeri út, Vetés utca, Szérűskert utca által határolt területen kívánta megoldani.

A cég a területet kibérelte, és oda építőanyagot szállított. Behajtási engedélyt a fővárosi Parking Kft-től kért és kapott.

Az újpesti Önkormányzat vezetése amint erről értesült, felkérte a Hivatal munkatársait, hogy azonnal kezdjék meg az ellenőrzést. A közterület felügyelet ellenőrizte a behajtási engedélyeket és a munkavégzés szerződésben rögzített feltételeinek betartását. Az észlelt szabálysértések esetén a szükséges intézkedéseket megtették, a szabálysértési bírságokat kiszabták. Felmérték a területet és folyamatosan dokumentálták az utakban, járdákban, zöldfelületekben okozott károkat. Ezeket az adatokat összegezték, és a kivitelezőt felszólították az okozott károk helyreállítására.

A határozott fellépésnek is köszönhetően a kivitelező cégnél sikerült elérni, hogy a lakóházak közötti telken az építőanyag deponálást megszűntesse, és a továbbiakban az önkormányzattól szabályosan kérelmezett, lakóhelyektől távol eső közterületen tárolja az építkezéshez szükséges anyagokat és gépeket.

Az intézkedéssorozatnak köszönheteően a Káposztásmegyeri út, Vetés utca, Szérűskert utca által határolt területen  2011. október 3 este 20.00 órai hatállyal megszűnik az építési anyag lerakása. A kivitelező cég, a hétvége folyamán a telepet felszámolja.

A hivatal köszönetét fejezte ki azoknak a lakóknak és közös képviselőknek, akik fényképekkel és bejelentésekkel segítettek dokumentálni a lakókörnyezet rongálását és szennyezését.