Hétvégi nagyüzem a női röplabda utánpótlásban

  •  
  •  
  •  

Szombaton és vasárnap a női röplabda NB1 junior bajnokság rájátszásában a csoportmérkőzésekre illetve a serdülő bajnokság elődöntőjének találkozóira került sor Újpesten.

– Gyakorlatilag első éves a junior csapat, mivel idén kerültek fel a serdülő korosztályból – mondta Ancsin Ildikó, a csapat edzője. – A Vasas igen erős játékosállománnyal rendelkezik, négyen már a felnőtt csapatukban is a kezdő emberek közé tartoznak. Ezért nem csoda, hogy az angyalföldiek végig irányították ellenük a mérkőzést, és nyertek is.  A csoportban a másik két ellenfelünket legyőztük, de ezzel is csak a második helyet sikerült elcsípnünk, így nem juthattunk a legjobb négy közé.

Eredmények:

Vasas – UTE 3:0
Kalocsa SE – MVSC 0:3
Vasas – Kalocsa SE 3:0
UTE – MVSC 3:0
Vasas – MVSC 3:0
Kalocsa SE – UTE 0:3

A csoport végeredménye: 1. Vasas, 2. UTE, 3. MVSC, 4. Kalocsa SE

Az UTE vasárnap rendezte meg az Országos Leány Serdülő Bajnokság elődöntőjében az E-2 csoport tornájának mérkőzéseit a Károlyi István Gimnáziumban. A tornán az UTE serdülő csapata végzett az első helyen, végig egyenletes jó játékkal és mindhárom mérkőzését 3:0-ra megnyerve.

A csapat edzője, Ratimorszky Károly szerint a csapat egyre érettebben játszik és torna is bizonyította, hogy korszerű és igényes röplabdát mutat be. Reméli, hogy a folytatásban további szép eredményeket érhetnek el.

Eredmények:

UTE – Tatabányai Volán SE: 3:0
Röpisuli Sportegyesület – BITT Kaposvár: 3:1
Röpisuli SE – Tatabányai VSE: 3:0
UTE – BITT Kaposvár: 3:0
BITT Kaposvár – Tatabányai VSE: 3:0
UTE – Röpisuli Sportegyesület: 3:0