HétVÉGre Újpesten

  •  
  •  
  •  

Sándor, József és Benedek idén is megtettek minden tőlük telhetőt, szinte nyárias időt hoznak a zsákjukban. Ragyogó napsütéses napok és 20 fok feletti hőmérséklet várható ezen a hétvégén. Ilyen szép tavaszi időben eszünkbe se jusson szabadidőnket otthon tölteni! A víz világnapját például két helyszínen is megünnepelhetjük, de lesznek kiállítások, táncház, színház, focimeccs, szóval várhatóan mindenki megtalálja a neki kedves elfoglaltságot.

 Tom Waitstől a Rojtos együttesig

A hétvégét zenés programokkal is indíthatjuk, péntek este mindjárt kettő is várja az újpestieket. A Blue Donkey Társulat 18 órától ingyenes koncertet ad az Ifjúsági Házban. A csapat az érdes hangú zenész, Tom Waits dalait adja elő, közreműködik: Pál Julianna, Rákóczi Balázs, Várkonyi Balázs.

A népzene és néptánc rajongói számára pénteken 20 órától felnőtt-táncházat rendeznek a Bem Néptáncegyüttessel az Ady Endre Művelődési Házban. A talpalávalót a Rojtos együttes húzza.

A gyermekrajzoktól a karikatúrákig

Bőséges a választék kiállításokban ezen a hétvégén is. A Csodacsalád című gyermek-képzőművészeti pályázat kiállítása március 27-ig tekinthető meg az Ifjúsági Házban. A homok aranya – gyógyító homoktövis című gyermekfestmény- és -rajzkiállítás március 24-ig látható a Karinthy Frigyes Művelődési Házban. Groteszk tárlat címmel látható Sajdik Ferenc Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas művész kiállítása április 6-ig az Ifjúsági Házban.

A Pállya Celesztin-emlékkiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, március 21-én, pénteken 18 órakor nyílik a Polgár Centrum –Újpest Galériában. A tárlat április 12‐ig látogatható.

Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Családi programok tavaszi időben

A kellemes időben nyugodtan tervezhetünk szabadtéri programot, amelyből kettőt is ajánlunk. Szombaton kora reggel, 6.45-kor a Bagoly Klub szervezésében kirándulás indul a csókakői várba a Megyeri Klub elől. A túra előzetesen jelentkezéssel vehető igénybe. Szombaton hagyományosan kitárja kapuit a Rex Állatsziget, ahol ezúttal a víz világnapja alkalmából családi nap várja az állatszerető újpestieket 10 órától 15 óráig.

Szintén a víz világnapját ünneplik szombat–vasárnap 10-től 18 óráig az Aquaworld Budapest Élményfürdőben, ahol kétnapos programsorozat fogadja a lubickolni vágyókat.

Közeledik a húsvét. Az Ifjúsági Ház családi napot szervez a húsvéti készülődés jegyében 10–13 óra között. A Családi Játszó névre hallgató rendezvényen babasarok, kézműves-foglalkozás, fél 11-től Tipegő Torna, háromnegyed 12-kor pedig bábelőadás várja a kisgyerekes családokat.

BIG Fesztivál 

Szombaton 13 órától, majd 15 óra 30 perctől peregnek az Uránia Nemzeti Filmszínházban a 8. BIG Fesztiválra nevezett rövidfilm alkotások , amelyeket a szakemberekből álló zsűri és a közönség egyaránt rangsorol. A belépés ingyenes. Bővebb info: bigfilmfesztival.hu

Ismét Prah

Ha valaki korábban lemaradt volna Spiró György Prah című darabjáról, most ismét itt a lehetőség, hogy megnézze. A kétrészes komédiát szombaton 19 órától tekinthetik meg a Polgár Centrumban. 

Piac-Placc

Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac –Placc a Városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon! 

Elmaradhatatlan zenés randevú

Elmaradhatatlan a Hétvégi randevú című zenés program, amelyet átmenetileg új helyszínen, az Ifjúsági Házban rendeznek meg vasárnaponként 17 órakor. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat.

ÚFC–DVTK-meccs a Szusza Ferenc Stadionban

Ismét NB I-es labdarúgó-mérkőzés helyszíne lesz vasárnap este fél 7-kor a Szusza Ferenc Stadion, ahol az Újpest FC és a DVTK küzd meg egymással.

Vizes élmények az uszodában

Mozgásra továbbra is az úszást ajánljuk, amellyel testünket és lelkünket egyaránt felüdíthetjük. A város új büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjas jegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu.)

Az uszoda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig; szombaton 8-tól 20 óráig; vasárnap 8-tól 14 óráig. 

Névnapi emlékeztető

Szombaton Beáta, Izolda, Viktor, vasárnap Alexandra és Benedek nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

G.R.