HétVÉGre Újpesten

  •  
  •  
  •  

Kellemes, április eleji, kinti programokhoz kiváló időben tölthetjük ismét az elkövetkező hétvégét, akár a Piac-Placcra nézünk ki, akár a Tarzan™ Parkot választjuk, vagy az önkormányzat hagyományos Tavaszi Sportpartyján tesszük próbára magunkat. A Rex Állatszigeten szombat délelőtt ismét egy izgalmas Guinness-rekord-kísérleten vehetünk részt, este akár színházba is mehetünk, de mindkét napon többféle kiállítás vár ránk, sőt ha úgy érezzük, csobbanhatunk is egyet az új uszodában.

Sportparty a Tábor utcában

Az előzetes jelentkezések alapján is látható, Újpest sportos város, a csodálatosan szép idő beköszöntével egyre többen vágynak a szabadba és egy kis mozgásra. A hagyományos Tavaszi Sportpartyt április 5-én, szombaton rendezi meg Újpest Önkormányzata a Tábor utca 24. és a Szilágyi út 30. szám között található Ifjúsági Sporttelepen. A 9 órakor rajtoló és délutánig tartó sportnapra minden bizonnyal most is sokan lesznek kíváncsiak. A programban kispályás labdarúgás, parkröplabda, tollaslabda, továbbá pontgyűjtő verseny szerepel. A kis lurkókkal érkezőket kreatív kézműves-foglalkoztató és játszó várja. Az UTE sportbemutatókkal kápráztatja el a kilátogatókat. Kipróbálható a BigWall mászófal, jó hangulatról gondoskodik többek között a 4 Muskétás SE, akrobatikus rock and roll bemutatójával. Azok, akik főzőtudományukat kívánják bemutatni, ezúttal is megtehetik. A tűzrakó helyekről a szarvasragu illatát viszi majd a szellő. A legsportosabbaknak és a legjobb szakácsoknak érem jár az eredményhirdetéskor.

 

Újra Tarzan™ Park

Megnyitott a Tábor utcában Újpest egyik büszkesége, a Budapest Márka díjas Tarzan™ Park. A tematikus elrendezésben csoportosított, tavaly megismert óriás játszótéren a Homoktenger, a Zengőrét, a Felhővárak, a Picurvár, a Hintarét, a Billegliget és Liándzsungel elnevezésű játszóterületek az idei szezonnyitóra további 6400 négyzetméternyi új játszóterülettel és újabb játékokkal egészültek ki.

Az idei megnyitón már a Tarzan™ Park új ütemének egy részét is birtokba vehették a gyerekek, természetesen úgy, hogy biztonságban lehessenek, de a munkát se akadályozzák. Az elmúlt hetekben bemutatott játékoknak köszönhetően már „hajóra szállhatnak” a kis kalózok, kipróbálhatják a nemrégiben elkészült cölöpvárat, megmászhatják a csodapiramist, ám a játékcsoportnak az újpesti víztorony mintájára tervezett tornyába az alatta folyó munkák miatt csak később juthatnak majd át.

A Tarzan™ Park – zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően – ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak.

Újpestieknek kedvezménnyel

Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park március–április hónapban 10–17 óra közötti, májustól októberig pedig a tavalyinak megfelelő 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja.

Rekordkísérlet a Rex Állatszigeten

Szombaton hagyományosan kitárja kapuit a Rex Állatsziget is, ahol 10–12 óra között a Rex Kutyaotthon Alapítvány egy újabb Guinness-rekord megdöntésére készül. Az Engedelmes Kutyák Napja című rendezvényen szeretnék túlszárnyalni az „egy időben, egy helyen legtöbb alapengedelmességi foglalkozáson részt vevő kutya”-rekordot, és az „egy helyen, egy időben legtöbb pacsit adó kutya” rekordját felállítani. A több száz kutya részvételével megrendezésre kerülő rövid foglalkozással arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a kutyák alapengedelmességi képzése a felelős állattartás fontos részét alkotja, mert a kutyák és a környezetünkben élő emberek javát egyaránt szolgálja.

Emellett a Rex Állatszigeten 10–11 óra között a MancsoZoo szakkör várja a gyerekeket, akik ezúttal a biogazdálkodással ismerkedhetnek.

Mindenkit vár a Piac-Placc

Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac-Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon!

A karikatúrától a bábkiállításig

Kiállításokban gazdag ez a hétvége is. Groteszk tárlat címmel vasárnap estig megtekinthető Sajdik Ferenc Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas művész tárlata az Ifjúsági Házban. Pállya Celesztinnek a Tavaszi Fesztivál keretében megnyílt emlékkiállítása április 12‐ig látogatható a Polgár Centrum – Újpest Galériában. A „Közel-Kelet és Afrika jelene” program keretében dr. Yaghi Rida libanoni orvos, festőművész tárlata április 24-ig tekinthető meg az Ifjúsági Házban. Várregék címmel április 30-ig látogatható a Maszk Bábszínház bábkiállítása a Karinthy Frigyes Művelődési Házban.

Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Benti programok

Benti programokat is találunk a hétvégén. Így szombaton 9 és 13 óra között babaruha- és játékbörze vár mindenkit az Ifjúsági Házban. Szombat este 19 órától pedig Meskó Zsolt Szerelmem, Sárdy című egyszereplős operettje látható egy felvonásban, a Polgár Centrumban, amely témája és hangvétele miatt bármelyik korosztálynak kellemes kikapcsolódást kínál.

Elmaradhatatlan zenés randevú

Elmaradhatatlan a Hétvégi randevú című zenés program, amelyet átmenetileg új helyszínen, az Ifjúsági Házban rendeznek meg vasárnaponként, és 17 órakor kezdődik. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat.

Vizes élmények az uszodában

Mozgásra továbbra is az úszást ajánljuk, amellyel testünket és lelkünket egyaránt felüdíthetjük. A város új büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu.)

Az uszoda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig; szombaton 8-tól 20 óráig; vasárnap 8-tól 14 óráig. 

Névnapi emlékeztető

Szombaton Vince, Irén és Julianna, vasárnap Bíborka és Vilmos nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

G.R.