HétVÉGre Újpesten

  •  
  •  
  •  

Ismét igazi nyári hétvégének nézünk elébe, így az ilyenkor szokásos körültekintéssel, az óvintézkedések betartásával hűsítő programokat tervezhetünk. Folyadékot mindenképpen vigyünk magunkkal, bármerre is indulunk útnak és a nap elleni védelemről se feledkezzünk meg! Összeállításunkban a felfrissülésre lehetőséget adó programokat ajánlunk. A hétvégén továbbra is vár bennünket a Bajnok Terasz, nyári kedvezménnyel az uszoda, az árnyas Tarzan™ Park és a Szilas Családi Park ahol vizes homokozó is van.

Az Újpesti Kulturális Központ napja a Bajnok Teraszon
Szombaton a Bajnok Terasz utolsó tematikus napján, a gyerekeké és a kultúráé lesz a főszerep a Károlyi parkban. Az Újpesti Kulturális Központ napja változatos gyermekprogramokkal és az újpesti művelődési intézmények őszi programajánlójával vár kicsit és nagyot. Ezen a szombaton érdemes lesz korán kelni, hiszen már délelőtt 10 órától ingyenesen használható felfújható mászófal és repülőszőnyeg szimulátor várja az újpesti lurkókat. Egy jóleső ebéd után pedig újra irány a Károlyi park, hiszen 14 és 18 óra között további színes programokkal kecsegtet a Bajnok Terasz. A felnőttek az Újpesti Kulturális Központ állandó és időszakos programjaival ismerkedhetnek, amíg a gyerekeknek a csillámtetoválás, a lufihajhtógató bohóc, a kézműves foglalkozások és a MagicBox gondolkodtató játékai valóságos élménybombaként szolgálnak.

Továbbra is a vízilabdáé a főszerep
Férfi és női vízilabda válogatottunk is kiemelkedően teljesít, elismerésünk és büszkeségünk jeléül szurkoljunk továbbra is együtt a Bajnok Teraszon. A július 27-ig a tartó vízilabda –Európa – bajnokság mérkőzései alatt kitűnő hangulat, remek ételek és hűsítő italok várják a sportszerető és szórakozni vágyó újpestieket.

Vizes élmények az uszodában
A kánikulára a Halassy Olivér Városi Uszoda is nyári külsőt öltött. Napozóterasz, strandröplabda- és tengópálya biztosít remek kikapcsolódást a szabadban kicsiknek és nagyoknak. Újdonság, hogy a város büszkesége nemrégiben négycsillagos minősítést kapott, és a létesítmény nyári nyitva tartást is bevezetett: egészen augusztus 31-ig vasárnaponként 20 óráig látogatható. Az újpestiek kedvezménnyel látogathatják az uszodát.

Újdonság: nyári strandkedvezmény a Halassy Olivér Városi Uszodában!
Az újpestieknek szóló kedvezményes uszoda belépők árát minden nap 17 óra utáni belépés esetén további 25%-kal csökkentették, hogy jól záródjon a nap.
Újpest, ahol szeretünk élni, és ahol a büszkeség összeköt minket–szlogenjeink szép utalásai például az uszoda nyújtotta lehetőségeknek.

Az uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló.

Forma-1 hétvége az Aquaworldben
Újpest csúszdaparadicsoma péntektől vasárnapig, 10 és 18 óra között élő Forma-1 közvetítéssel, valamint folyamatos gyermekprogramokkal várja látogatóit.

Hétvégén is Tarzan™ Park és placcs placc
A Tarzan™ Park, az ország legnagyobb családi játszóparkja az idei szezonban már több mint két és fél hektáros területen várja az újpesti családokat. Nemrégiben új játéktérrel bővült a park. A vizes játékok területén található splashpark a víz szeretetét, a vízhez való szoktatást és az úszás megszerettetését szolgálja. Szakemberek szerint a vízágyúk használata a szem-kéz koordinációjának fejlődésére van jó hatással, mindez pedig azért is fontos, mert óvoda után az iskolakezdés megkívánja többek között az érett idegrendszert, a figyelmet és a mozgás összerendezettségét. A Tarzan™ Park játszóeszközeinek használata pedig mindezt elősegíti.
A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak.

Újpestieknek kedvezménnyel
Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park októberig 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja.

Nyári kikapcsolódás a Szilas Családi Parkban
A Szilas Családi Parkot hamar megkedveltél az újpestiek, nem csoda hát, ha mindennap „teltházas”. Kosár –és tengópálya, pingpongasztalok, mini Kresz-pálya, vizes játszótér, piknik park és huszonötezer négyzetméteres szabad kutyafuttató található itt, mind egy helyen. Kizárt, hogy bárki is unatkozzon a legmelegebb nyári napokon sem! A vizes játszótér valódi gyermekparadicsom.

Kiállítás
Július 26-án, szombaton még megtekinthető két új, kortárs művészeti kiállítás az Újpest Galériában. Szabados István képzőművész egy jeles születésnap apropóján hozta festményeit és grafikáit az Újpest Galériába, valamint az Újpesti Művészek Társasága három tagjának közös kiállítását is láthatjuk a galéria emeletén. Malovecz Ildikó szobrászművész Álomjelek, Baditz Balázs festő- és fotóművész Impressziók, valamint Orbók Ildikó fotóművész Ablakmesék című csoportos tárlata várja a látogatókat.

Koncert
Jó hír a beatrajongóknak: folytatódik a nagy sikerű koncertsorozat, amelynek során a Shadows Magic T. Band tagjai a hatvanas évek muzsikáját hozzák el minden hónap utolsó szombatján Újpestre. Legközelebb július 26-án este hét órakor csapnak a húrok közé, és idézik meg a legendás The Shadows együttest a Szent István téren, a Városháza oldalában lévő Hungaricum Pontban.

Szombaton újra Piac-Placc
Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac-Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon!

Sport
Kezdődik az OTP Bank Liga 2014/2015-ös kiírása
Lila fehér csapatunk megnyerte a Magyar Kupát, majd a debreceni csapat legyőzésével bezsebelték a Szuperkupát is, két hét pihenő után, július 26-tól pedig már az NBI-es meccseken izgulhatunk értük. Csapatunk szombaton 20:30-tól a Rohonci úti stadionban a Szombathelyi Haladás ellen kezd az első fordulóban.

Július 19-től a Szusza Ferenc Stadionra figyel Európa
Július 19-31. között az újpesti a Szusza Ferenc Stadion is otthont ad (Győr, Pápa és Felcsút mellett) Európa legjobb U19-es labdarúgó-válogatottjai kontinensviadalának. Az UEFA döntése hatalmas elismerés a Magyar Labdarúgó Szövetség számára, hiszen a döntő rendezési jogáért számos európai ország szállt harcba. A rendezés jogának elnyeréséért Újpest Önkormányzata is letette voksát.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Anna és Anikó, vasárnap Olga és Liliána nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.
Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!