HétVÉGre, Újpesten

  •  
  •  
  •  

Téli hétvége fesztiválprogramokkal – Az előrejelzések szerint hideg, téli hétvégére van kilátásunk január 19-én és 20-án. Merre csábítsuk Önöket, ha nem akarják elhagyni Újpest határát? A zimankós hidegben most egyetlen túrát ajánlunk. Fűtött helyen zajló farsangi eseményekre, például egy nem mindennapi könyvtári éjszakára és a február elejéig tartó Újpesti Téli Fesztivál programjaira hívjuk fel figyelmüket.

A bátrabbak túrára indulnak

A Bagoly Klub tagjai szombaton 8.45-kor indulnak túrájukra az Újpesti Áruház elől. Ezúttal a Hűvösvölgy és a Normafa az úti cél. A klub tagjaitól előzetes jelentkezést vártak, de szívesen fogadják az érdeklődő, belépni szándékozókat. (Info: 231-7084)

A sportnaptár a következő programokat jelzi a hétvégére a szurkolóknak:

Kosárlabda 

2013. január 19. (szombat), 09.00
Budapesti Serdülő/B Bajnokság

Megyeri Tigrisek KK/B–Budapesti Bikák
Helyszín: Megyeri Úti Általános Iskola tornaterme

Röplabda 

2013. január 19. (szombat), 16.00
NB I., nők:

UTE–Aluprof-TF-Budapest
Helyszín: Tungsram Csarnok

Itt a farsang! Családi programok 

Az Újpesti Téli Fesztivál több családi programot kínál. Szombaton 10 és 13 óra között az Ifjúsági Ház az év első Családi játszóját rendezi meg, a farsang jegyében. A gyermekeket megannyi játék és bábelőadás várja (kezdés: 11.45), 10.30-tól a Tombi Judit által vezényelt Tipegő torna veszi kezdetét. 

Gyermektáncház

Január 20-án, vasárnap az Újpesti Téli Fesztivál jegyében tartja élőzenés gyermektáncházát az Ady Endre Művelődési Ház és a Bem Néptáncegyüttes. A 10 órától 12 óráig tartó programban az újévköszöntő vigasság során rongybabát készítenek, és a tánchoz tekerő adja a talpalávalót. A programot az Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Mindenkit szeretettel várnak a Bem Néptáncegyüttes táncosai (Ady Endre Művelődési Ház).

Már minálunk, babám…

 Szombaton délelőtt kellemes meglepetésben lehet része azoknak, akik betoppannak 10 és 15 óra között a Márminálunk Organikus Delikátesz üzletébe. A Lebstück Mária utca 10. szám alatt megtalálható boltban a vásárlás mellett a Jászapátiak Baráti Egyesülete és a Közép-Tisza–Zagyva Vidékfejlesztési Egyesület huszárcsákó, korona készítésére és arcfestésre várja a betérőket. A program segítői a Kerek Udvar Kézművestár kézművesei.

Éjszakázzon a könyvtárban!

Járt már a Király Könyvtárban éjjel? Amennyiben nem, most bepótolhatja a mulasztást! A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Király utcai könyvtára (IV., Király u. 5.) a magyar kultúra napjának közelgő ünnepe alkalmából január 19-én, szombaton ugyanis rendkívüli nyitva tartással, ingyenes rendezvénnyel várja olvasóit! A délutáni program a gyermekek számára készült, a késő esti, éjszakai órákban a felnőtteket várják.

A program

17.00: Az égig érő fa. A MárkusZínház előadása gyermekeknek

21.00: A Fókatelep akusztikus koncertje

22.00–06.00: Negyedéves ingyenes beiratkozás!

Az éjszakai nyitva tartás ideje alatt kávéval, teával várják vendégeiket.

Kiállítások, tárlatok
Az Újpesti Téli Fesztivál kiállításai

Damó István képzőművész kiállítása A megnyugvás ösvényein címmel az Újpesti Téli Fesztivál programjaként látogatható január 27-ig mindennap az Ifjúsági Házban, az Új Galériában. 

Az Újpest Galériában a vizuális művészet szerelmeseit fotókiállítás várja az Újpesti Téli Fesztivál programsorozatában. Molnár Ferenc kortárs fotóművész Összegzés című tárlata január 27-ig tekinthető meg. A fotóművész a nyolcvanas évektől foglalkozik a művészi fényképezéssel. Az ember, az emberi környezet és a természet áll érdeklődésének középpontjában. Alkotásaival száztíz hazai és nemzetközi pályázaton és kiállításon vett részt, és hatvanöt díjat kapott. Alkotásai már bejárták a világot, illusztris kiállításlistára került az Újpest Galéria.

Állandó kiállítások Újpest múzeumában 

Az Újpest története iránt érdeklődőket szombatonként (is) várja, ekkor 10–14 óra között, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény (IV., Berda József u. 48.). A Két évezred között – fejezetek Újpest történetéből című állandó kiállítás a település keletkezésétől napjainkig mutatja be lakóhelyünket. A tárlat virtuális bemutatóval (fotó, film és szöveges ismertető) egészül ki. 

Vasárnap ötkor az Adyban! 

Minden vasárnap megtartja Hétvégi randevúját az Ady Endre Művelődési Ház. Most vasárnap is 17 órai kezdettel várják a vendégeket. A randizóknak a Szilver zenekar szolgáltatja a talpalávalót. A programot az NKA támogatja.