HétVÉGRE, Újpesten

  •  
  •  
  •  

Meghökkentőnek tűnik: családi programként a Király-könyvtár szombaton este kezdődő és éjszakába nyúló programját ajánljuk először a hétvégére. Az „Éjszaka a könyvtárban” sorozat újabb epizódja kora estétől kínál kikapcsolódási lehetőséget és apró falatokat minden korosztálynak. A kultúra mellett mozgásos lehetőségeket ajánlunk a figyelmükbe, kifejezetten egészségmegőrzési célzattal, amennyiben nem kívánják átlépni a város határát.

Ingyenes beiratkozás
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Király utcai könyvtára harmadik alkalommal várja – ezúttal is szombaton – az érdeklődőket Éjszaka a könyvtárban című programjára. A családi programnak először a gyermekek örülhetnek: Fabók Mancsi bábszínháza 17 órára érkezik a Király utca 5. szám alatt lévő könyvtárba. 21 órától a Korai Öröm koncertje nyitja az estét, 22 órától Utcazenészek táncháza várja az érdeklődőket. A könyvtár ez alkalommal is ingyenes beiratkozási lehetőséget kínál, három hónapra. A könyvtárosok finom falatokkal, meleg itallal készülnek a rendkívüli nyitva tartásra. A programot Újpest Önkormányzata, valamint a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár támogatja

Galériák, kiállítások
Több kiállítással várja az év elején a látogatókat. Inasévek címmel Pekó Zsolt festőművésznek, az Újpesti Művészek Társasága tagjának kiállítása január 27-ig az Ifjúsági Házban látogatható.
Vándor Gábor kortárs grafikus egyedi montázsgrafikákkal jelentkezett, amelyekkel január 26-ig várják az érdeklődőket a Polgár Centrumban, az Újpest Galériában.
A legfrissebb tárlat: a Székely Bertalan Társaság kiállítása, amely a Polgár Centrum Újpest Galériában tekinthető meg, január 26-ig.
Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)
Családi program
Szombaton kitárja kapuit a Rex Állatsziget is, ahol 10 órától a LovaZOO szakkör várja a családokat.

Mozogjunk a legsportosabb városban!
Sportolásra, mozgásra januárban se sajnáljuk az időt! A gyermekeknek és a felnőtteknek már be sem kell mutatni a városháza melletti korcsolyapályát, amely február közepéig várja a látogatókat. A régi újpesti telek hangulatát idéző szabadtéri jégpálya a téli sportok egyik legszebbjével, a korizással vár bennünket.
Az önkormányzat által biztosított jégpálya használata a teljes szezonban ingyenes. Jégre lépés a kori mellett csak kesztyűben lehetséges – hívják fel a figyelmet.
Nyitva tartás hétköznap: 15-től 21 óráig közönségkorcsolyázás; hétvégén: 9-től 14 óráig közönségkorcsolyázás, 15-től 21 óráig közönségkorcsolyázás.

A Bagoly Klub terve
Gyalogtúrára indul szombaton a Bagoly Klub, az úti cél ezúttal a Budai-hegység. A túra előzetes jelentkezéshez kötött, de a túrázók a tavaszi túrák ismeretében is várnak új tagokat. Bővebb felvilágosítás a Megyeri Klubban kapható.

Vár az uszoda is
Mozgásképpen az úszást ajánljuk, amellyel testünket és lelkünket egyaránt felüdíthetjük. A város új büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu)
Az uszoda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig; szombaton 8-tól 20 óráig; vasárnap 8-tól 14 óráig.

Egészséghétvége
Szombaton és vasárnap 8 órától 18 óráig Egészséghétvégére vár az Aquaworld Budapest Élményfürdő. Színes programok kínálnak a megszokottnál is több mozgási, kikapcsolódási lehetőséget.

Zenés est
Elmaradhatatlan az Ady Endre Művelődési Ház Hétvégi randevú című zenés programja, amely vasárnaponként 17 órakor kezdődik. Január 11-én a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Piroska, vasárnap Sára és Márió nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

B.K.