Hihetetlen bravúr! Magyarország-Franciaország 1-1

  •  
  •  
  •  

A második félidőben teljesen egyenrangú félként futballozva az Eb eddig talán legnagyobb meglepetését szolgáltatták Marco Rossi fiai a Puskás Arénában: pontot szereztek a regnáló világbajnok ellen. Fiola Attila szerezte a magyar gólt, és ki lehet mondani: kár azért az egyenlítő gólért.

Az első félidőben sem érezhettük azt a magyar csapat tagjain, hogy magukat előre megadva mennének ki a gyepre: valószínű, hogy erőt adott nekik a több mint hatvanezer tomboló szurkoló, akik varázslatos hangulatot varázsoltak a második csoportmeccsen is. Kitámadással kezdett a magyar válogatott, bár mezőnyfölényt nem sikerült kialakítania, sőt többször kellett a saját kapunk elől is tisztázni.

A szintkülönbség persze így is többször kijött, előbb Mbappé, percekkel később a Real Madrid ásza, Karim Benzema lőhettek közelről, de egyik sem talált kaput. Csapatunk kapitányát, Szalai Ádámot le is kellett cserélni, miután ütést kapott a fejére, Nikolics Nemanja vette át a helyét a csatársorban.

Aztán a hosszabbításban megtörtént a csoda: a francia védelem rosszul reagált egy előrevágott labdára, az előrehúzódó Fiola Attila pedig lecsapott a játékszerre, majd egy jó húsz méteres szóló után rendkívül higgadtan helyezett Lloris mellett a francia kapuba, ezzel vezetett Magyarország! A félidőben így aztán hatalmas hangulatban vonulhatott az öltözőbe a magyar legénység.

A második játékrész elején még kóstolgattuk ugyan a franciákat, de minden felesleges kockázatot mellőzött a Rossi-legénység. A félidő közepén aztán sajnos megremegtek a lábak, egyik védőnkről Griezmann elé pattant a labda, aki 8 méterről nem szokott hibázni: most sem tette, ezzel egyenlítettek a franciák.

A góltól meg is táltosodott Deschamps csapata, és az utolsó húsz percre szinte a kapu elé szögezték a magyar csapatot, de az eredmény már nem változott: Magyarország hatalmas bravúrral pontot lopott Franciaországtól, szerdán pedig Németországgal szemben akár a továbbjutásért is harcolhat. Az sem lesz könnyebb mérkőzés az eddigieknél…

,