Hihetetlen siker: Wawrinkát is legyőzte Fucsovics

  •  
  •  
  •  

Rövidítés is kellett hozzá, de a magyar teniszező lába nem remegett meg ellenfele visszajövetelétől, így a harmadik kör vár rá.

Már a második öt szettes, négy órás meccset játszotta Fucsovics Márton az Australian Openen, de a fáradtságra csak a meccs végén panaszkodott, közben egyáltalán nem látszott rajta.

A meccset álomszerűen kezdte, előbb 7:5-re, majd 6:1-re hozta a szetteket a 17. helyen kiemelt svájci ellen, de a torna 2014-es győztese itt elkezdett magára találni: a harmadik és a negyedik szettet már ő nyerte 6:4-re, illetve 6:2-re.

Ezután következett a torna eddigi talán legdrámaibb szettje: a nyíregyházi teniszező nem engedte el Wawrinkát, így jöhetett a rövidítés, ahol a svájci szupersztár már öt ponttal is vezetett. Fucsovics azonban karrierje legnagyobb fordítását bemutatva 11-9-re hozta a tie-breaket, így legyőzte Wawrinkát, és készülhet a harmadik körre.

– Meghalok, nagyon fáradt vagyok, két ötszettes meccset játszottam, hihetetlen támogatást kaptam a drukkerektől, köszönöm – mondta Fucsovics az Eurosportnak a mérkőzés utáni interjúban.

– Nehéz visszaemlékezni a meccs elejére. Tudtam, hogy visszajön a meccsbe Stan, mert mentálisan nagyon erős játékos. Az ötödikben próbáltam a lábammal aktívabb lenni, és mentálisan erős maradni. Ez a kedvenc tornám, kétszer is eljutottam a negyedik körig. Most nem is tudom, hogy ki a következő ellenfelem, csak szeretném kiélvezni a napsütést és a pillanatot.

, ,