•  
  •  
  •  

Nem véletlen, hogy a Vízió az egyik legnépszerűbb dal Carameltől, és az sem, hogy karácsonykor Újpest Önkormányzatának jótékonysági szervezete a tíz évvel ezelőtti Megasztár nyertesét hívta el a gyerekekhez. 2014-ben is eredményes volt az Újpesti Cseriti.

Nehéz gyermekkor után, nem adta fel, mindig csak előre tartott. „Azért hinni jó, hogy amiben bízom nemcsak vízió”, énekelték együtt a gyerekek Caramellel az Ady Endre Művelődési Házban, a negyvenperces minikoncerten. Az összes számot ismerték, fejből tudták, hatalmas szeretettel és örömmel fogadták az énekest, aki talán a legnagyobb példakép most a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyermekeknek. Az Újpesti Cseriti felejthetetlen meglepetése volt ez a karácsonyi koncert ötszáz gyereknek, akik a végén még ajándékot is kaptak, de az őket elkísérő pedagógusok is szemmel láthatóan elérzékenyültek a dalok szövegétől és a hangulattól.

Az Újpesti Cseriti mindemellett három hétvégén keresztül folyamatosan jelen volt a vásárban, és önkéntesek bevonásával, meleg teával, süteménnyel kínálta az adományozókat. A nagylelkű újpestiek segítségével rengeteg jó minőségű játék érkezett és komoly összeg folyt be a Cseriti számlájára. A beérkezett összegből és a különféle adományokból nagyon sok gyermeknek sikerült boldog perceket szerezni. Idén is, immár negyedik alkalommal, Angyalszárnyon jött a Karácsony száz újpesti gyermeknek, melyből ötven gyermek személyre szóló ajándéka az OTP Bank XIII. kerületi Babér utcai központjának közreműködésével érkezett. Szintén hatalmas örömöt okozott a kicsiknek a Lázár Ervin Általános Iskola gyűjtése, ami őszinte mosolyt csalt az arcokra az „Aranyhíd” Gyermekek Átmeneti Otthonában.

A karácsonyi program támogatói:

Báncs Ferenc, Baranyai Jánosné Vera, Bodánszky Péter, Daróczi Lajos, Dr. Ady Endre, Dr. Estók János, Dr. Hollósi Antal, Dr. Horváth László, Dr. Keszthelyi László, Dr. Kovács Ivánné, Dr. Küttel Péter, Dr. Novák Károly, Dr. Rosmer László, Dr. Sipos Lajos, dr. Székely Tímea, Gáspár Lilla, Gilyén Elemér, Göröcs János, Hladony Sándor Gyula, Hladony Sándor Gyuláné, Ifj. Hladony Sándor, Iványi János, Jókay Attila, Jozefka Antal, Kató Balázs Árpád, Nagy Imre, Németh Edit, Nyitrainé Dr. Kocsis Ildikó, Pilaszanovich Irén, Sinkó Ottóné, Szabó Béla, Szokira Anikó, Vasáné Almási Zsuzsanna és Vasa Zoltán, valamint az Aqua World és Kócsa Tamás az UTE futballistája.

V.G.


Újpest Önkormányzatának jótékonysági szervezete szívből köszöni a segítséget, mellyel szebbé tehette rengeteg gyerek karácsonyát, és továbbra is köszönettel fogad banki átutalással történő (számlaszám: 12010422–00208592–04500005) pénzadományokat, amellyel a jótékonysági szervezet a rászoruló gyermekek felkarolását szolgáló szabadidős és kulturális programokat segíthet!
Külön köszönjük a névtelen adományozók mellett a Kakukk vendéglőnek és a Központ bisztrónak, amiért lehetővé tették, hogy még több adomány juthasson el azoknak, akik arra leginkább rászorulnak.