Hivatalosan is: Városnapok!

  •  
  •  
  •  

Szikrázó napsütés, harminc fok, még a nyár is visszatért a Városnapokra a kedvünkért!

Csütörtök délután már nem lehetett tagadni, újra nyár volt Újpesten, óriásjókedvvel és rengeteg látogatóval. Négy órakor finom hangolással indult a délután a Szent István téren. Németh Edit önkormányzati képviselő köszöntő beszéde után Ozsváth Kálmán és Renge Zsolt hívta egy különleges zenés randevúra az olvasás szerelmeseit az Utcakönyvtár megnyitóján. A fiúk kitettek magukért, megzenésített verseik üdítő, kellemes perceket szereztek mindenkinek.

Hat órakor már két program közül is válogathattak a művészetrajongók. Az egyiken gyönyörű tájakon járhattak az Újpest Galériában, ahol huszonkilenc alkotó csodálatos képeit tekinthették meg. Az Újpesti Művészek Társasága kollektív kiállításának tematikája a tájképek, azon belül is a magyar tájak köré épült.

Az „Újpesti Élet-képek 2015” fotókiállítást Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere nyitotta meg szintén hat órakor, az Ifjúsági Házban. Végre kiderült, hogyan látják a fiatalok Újpestet! A negyedik, ifjúsági kategória nyertese Blazsek Tímea lett, a legtöbb értékelhető pályamunka pedig a Homoktövis Általános Iskolából érkezett. A Sportos Újpest kategóriában a harmadik helyet Baditz Balázs nyerte el, a második Koi Zoltán, az első helyezett pedig Szatmári Andrea lett. Az Emberek és Újpest téma harmadik helyén Mészáros Margit áll, a másodikon Barta Katalin, az első helyet pedig Lebovits György érdemelte ki. Az Állatbarát Újpest kategória harmadik helyezettje Őszi Judit, a második Frekot Erika, az első Laczkó Magyar György lett.

Hét órakor már minden ülőhely foglalt volt a Szent István téren. Miután a szervezők lerakták az utolsó pótpadokat is, a közönség hatalmas lelkesedéssel fogadta az Újpest Színház és a Hadart Színház közös produkcióját, az Apácák musicalt. A gyerekek tátott szájjal figyelték a lengedező jelmezeket a színpadon, többen táncra perdültek, sokan együtt énekeltek a színészekkel, akik vastapsot kaptak az újpestiektől. Alig várjuk a folytatást!

VG.