•  
  •  
  •  


Tilli Lajost, a Főtér-programot lebonyolító Főtér Kft. vezetőjét kérdeztük arról, hogy milyen jelentős munkálatok folytak az elmúlt időszakban Újpesti központi területén.

– Az elmúlt két hétben elég sok tennivalónk akadt, köztük látványos, és a lakók számára nem annyira feltűnő munkák is. A kivitelezést irányító Zsomboly Lukács vezetése mellett felbontottuk a burkolatot, előkészítettük a víznyomó-vezeték kiváltását, cseréjét, és feltártuk a közműveket. Új nyomócső került lefektetésre, és ezek a munkálatok most is folyamatban vannak. A piacot részben ki kellett telepíteni, de úgy, hogy mind a személyi, mind az autós fordalom tovább tudjon működni, és természetesen a piac is „élő” maradt. A munkálatok során régészeti ellenőrzéseket végeztek a szakemberek, mivel ez minden közterületi építkezésnél, ahol árkokat nyitnak, kötelező feladat. Végül természetesen a munkák során összegyűlt felbontott anyagokat el kellett szállíttatnunk.

A munkálatok a következő napokban is intenzíven folytatódnak majd. Üzembe kell helyeznünk az új vízvezetékeket, amit a Fővárosi Vízműveknek hivatalosan át kell venniük, ennek feltétele többek közt egy megfelelő vízminta produkálása. A végleges üzembe helyezésig biztosítanunk kell a Városháza és a templom vízellátását. Ezt követi majd az elektromos hálózat kiépítése, ide értve a díszkivilágításhoz, a szökőkúthoz, és a folyókákhoz tartozó hálózat előkészítése is.