Homokszobrászok találkozója

  •  
  •  
  •  

Szombaton délután a Szent István téri játéktérre várták azokat a gyermekeket, akik beneveztek az idei nyár homokszobrászversenyére. A Wintermantel Zsolt fővédnökletével zajló eseményre a 6-10 éves korosztályból tizenketten, a 11-14 éves korúak mezőnyében ketten versenyeztek.

 A sportszervezők mértani pontossággal osztották fel a gyerkőcök között az óriáshomokozó előre elegyengetett aranyszínű felületét, majd lapátot, vödröt, gereblyét kaptak a gyerekek és megkezdődhetett a formázás, s a verseny. Az alkotásoknál semmi megkötést nem tett a zsűri, a gyermeki leleményességé és a kivitelezésé volt a főszerep. A művek elkészültét a közeli vízvételi lehetőség is segítette.

Az alkotásra szánt egy órányi idő elegendő volt, a legtöbben a magyarországi várak kicsinyített mását formálták meg, készültek négy és többtornyú épületek, bástyák, kerek és szögletes kupolák, vizesárokkal, híddal körülvett erődítmények. De természetesen néhány állatot formázó alkotást is megcsodálhatott a szép számú érdeklődő. (Mint később kiderült, a győztesek egyetlen kishölgy versenyzője teknősbékát öntött formába) Az öt tagú zsűri valamennyi művet egyenként pontozott és rangsorolt is. A dobogós helyezettek az elismeréseket és a névre szóló okleveleket négy óra után néhány perccel a Bajnok Terasz közönsége előtt vették át Wintermantel Zsolttól kézfogás és gratuláció kíséretében.

A homokszobrászverseny v égeredménye:

6-10 évesek kategóriájában:
I. Molnár Ádám
II. Kállai Flórián
III. Mikus Sebastian

11-14 évesek kategóriájában a két versenyző osztozott a díjakon:
I. Szilvási Evelin
II. Kovács Balázs Olivér

Gratulálunk!

B.K.