Hontalan Állatok Világnapja az Állatszigeten

  •  
  •  
  •  

A Rex Kutyaotthon Alapítvány ma rendezte meg az Állatszigeten a Hontalan Állatok Világnapját egy különleges örökbefogadó nappal egybekötve. A cél az volt, hogy az Állatsziget védenceit és az idelátogató leendő gazdákat közelebb hozzák egymáshoz, hogy akár életre szóló ember-állat barátságok szövődjenek.

A program 10.00 órakor kezdődött egy előadással arról, hogy milyen örömökkel, feladatokkal jár az állat-örökbefogadás, illetve szó esett az Alapítvány induló képzéseiről és a felelős állattartásról is.

11.30-tól az Állatszigeten élő kutyusok a RexTanoda képzésén vehettek részt, a leendő gazdik pedig a kutyakiképzés alapjaival ismerkedhettek.
A program előadással folytatódott a társállatok családtervezéséről, az ivartalanítás fontosságáról. A még gazdátlan négylábúakat kutyakozmetikusok kényeztették a nap folyamán, felkészítve őket az örökbefogadásra.

A Hontalan Állatok Világnapját először az Egyesült Államokban tartották meg 1992-ben. A világnap célja, hogy felhívják a lakosság és a hatóságok figyelmét a kóbor állatok elhelyezésével kapcsolatos problémákra és az azok megoldásához szükséges összefogásra.