“Hosszú távon gondolkozom, jelentős befektetéssel”

  •  
  •  
  •  

Új ügyvezető igazgató és sportigazgató egyelőre nem dolgozik az Újpest FC-nél, a január elején az AS Monacóhoz “igazoló” társügyvezető, Filips Dhondt feladatainak egy részét dr. Gyarmati Eszter veszi át, aki eddig jogi doktorként szervezési igazgatóként dolgozott a klubnál – jelentette be Roderick Duchatelet a péntek délutáni sajtóbeszélgetésen. Az exkluzív sajtótalálkozón az Újpesti Sajtó Kft is részt vett.

Az Újpest FC klubelnöke újságírói kérdésekre válaszolva beszélt többek között a stadionnal, az utánpótlással kapcsolatos terveiről is.
 
Előtte azonban Csehi István ügyvezető igazgató köszöntötte az újságírókat, aki rövid beszédében elmondta: “Az Újpest FC az elmúlt években nem volt ilyen jó helyzetben mint most. Mondom ezt úgy, hogy hét esztendeje jegyzem ügyvezetőként az Újpest FC Kft-t, s bár nem mindig én voltam az első számú cégvezető, természetesen volt rálátásom a klub pillanatnyi helyzetére. Minden elmaradásunkat rendeztük, és nagyon komoly terveink vannak. A fejlesztési elképzeléseinkben szerepel az utánpótlás, a stadion és az edzéslehetőségek fejlesztése is. Természetesen a csapat szereplése az első, de nem csak az átigazolások a fontosak. Azt gondolom, hogy az elképzeléseinket nagyon komolyan támogatja Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt is.”
 
Ezt követően az újságírói kérdésekre, felvetésekre Roderick Duchatelet klubelnök adott választ:
 
A játékospolitikáról, az erősítésekről és a belga kapcsolatról:
– Van és volt lehetőségünk belga játékosok igazolására, érkezett is egy. Úgy gondolom azonban, hogy az Újpestnek megvan a saját identitása és a saját utánpótlása. Nikolas Proesmans szerződtetésében hiszek, tehetséges játékos, aki az elmúlt fél évben nem kapta meg a lehetőséget. Pedig képes arra, hogy jól teljesítsen, ezt 2011 tavaszán bizonyította. Rövid távon biztosan jobb döntés tapasztalt játékosok szerződtetése, de hosszú távon az érdekünk az, hogy a tehetséges magyar fiatalok kapjanak lehetőséget. Most egyébként azzal az érdekes helyzettel szembesültem, hogy egy magyar futballistát esetenként több pénzért tudnánk csak leigazolni, mint egy külföldit.
 
A közeljövő céljairól és a távolabbi tervekről:
– Ebben a szezonban a jövőt építjük. Megtehetnénk, hogy egy-két játékost szerződtetünk nagy befektetéssel, de ennek hosszú távon nem látom értelmét. Úgy érzem, minél több időt töltök Magyarországon, annál inkább bebizonyosodik számomra, hogy jól döntöttem, amikor tulajdonrészt vásároltam az Újpest FC-ben. Én hosszú távon gondolkozom, jelentős befektetéssel, de csak a labdarúgásban, más területen nem.
 
A Filips Dhondt ügyvezető igazgató távozása után kialakított új struktúráról:
– Hárman osztjuk meg az ő feladatát. Gyarmati Eszter klubigazgatóként, Csehi István ügyvezetőkén és én, a klub elnökeként. Mindenki a saját szakterületét irányítja, a futballszakmai kérdésekért Zoran Szpisljak vezetőedző a felelős, a játékosokkal pedig én tárgyalok. Azt gondolom, hogy sportigazgatót jelenleg nem szükséges kineveznünk, majd akkor jöhet el az ideje, amikor nemzetközi kupában indulunk. A következő szezonban ez a fő célkitűzésünk, a bajnoki címmel kapcsolatban pedig nem említenék határidőt, mert ahhoz, hogy első legyünk sok mindennek együtt kell állnia. A verseny nagy, egyre nagyobb, és a riválisaink is egyre nagyobb költségvetéssel dolgoznak.
 
Az utánpótlással kapcsolatos tervekről és a stadionról:
– Szeretnénk felépíteni, kialakítani egy utánpótlás-központot együttműködve az UTE-val. Egy ilyen központ esetében tekinthetjük példának a Standard Liége centrumát, amelyet a szakmai stábunk is ismer. Azt gondolom, hogy szakmailag sokat tudtak profitálni abból a látogatásból. Ami a stadiont illeti: bízom benne, hogy néhány hónap múlva többet tudunk mondani. Jelenleg nem sok lehetőségünk van, és a mostani tulajdonos, az állami vagyonkezelő nem kíván nagyobb fejlesztést végrehajtani.
 
A szponzorokkal folytatott tárgyalásokról:
– A legfontosabb, hogy egy olyan támogatót találjunk, amely a mezünkön is megjelenhet. Én is több tárgyalást kezdeményeztem, és bízom benne, hogy a következő szezonra már lesz főszponzorunk.
 
Az előző többségi tulajdonossal kialakult kapcsolatáról:
– Jó kapcsolatot ápolunk, kisegíti a munkámat. Én nem beszélek magyarul, sok itteni klubvezető nem beszél angolul, így Tolnai Sándor segít megtalálni a megfelelő személyt bizonyos sportszakmai kérdésekben.

(forrás: ujpestfc.hu)