Hóvihar jöhet, de enyhül

  •  
  •  
  •  

A következő napokban lesz minden: hó, eső, szél, ború, melegszik és lehűl. Sajnos a hőfokok még téliesek de a hétvégétől javulást ígérnek. Addig viszont megint riasztások várhatóak.

Ma megint beborul. Észak-nyugatról fokozatosan érkezik a felhőzet és vele a hó. Több helyen már most havazik. A keleti vidékeken 10 cm-t meghaladó mennyiség is lehet. A Dunántúlon – az enyhülés hatására – havas eső, eső is lehet.

A szél is viharossá fokozódik, főleg a nyugati, majd az ÉNy-i részeken. Emiatt hófúvás is lehet a Dunától keletre és a magasabban fekvő nyugati tájakon.

Nyugaton végre enyhülni fog, már nulla fok fölötti hőmérséklet is lehet, keleten viszont maradnak a mínuszok.

A Dunántúlon már 0 fok fölött lehet a hőmérséklet, a hó helyett akár ónos eső is hullhat, ez pedig komoly veszélyhelyzetet okozhat.

Csütörtökön a szél kitisztítja a levegőt, a viharos szélben a napsütést felhőátvonulások zavarhatják, elszórt hózáporokra és mivel a széllökések igen komolyak is lehetnek, ezért riasztásokra is lehet számítani. Ha a jóslás bejön, akkor a Balatonnál a jeges vízből jégtorlaszok alakulhatnak ki.

Pénteken is borongós idő várható, havazás, eső akár nagyobb mennyiségben is előfordulhat, és fokozatos enyhülés jön végre.

A hétvégére a csapadék mérséklődik, és akár meg is szűnhet.

Az újabb érkező hó nem jó hír, mert a tavaszi hirtelen olvadás árvízveszélyt hozhat.