Hull a pelyhes fehér ló

  •  
  •  
  •  

Nem elírás a cím: így harangozta be, humorosan az egyik dalt szombaton délelőtt Hevesi Imre énekes-gitáros, a Szent István téren. A gyerekek persze kórusban zengték, hogy nem ló, hanem hó. A gyengén szitáló eső, a szomorkás idő sem tántorította el a családokat attól, hogy kilátogassanak a rendezvényre.

Hevesi Imre régebben a Névtelen nulla együttesben halmozta a slágereket (Jeremy, Csíkos napernyő), és azóta is sikeres előadóművész. Gyermekdalaiból több CD-je megjelent, éppen a napokban kerül új lemeze a boltokba. Hogy mennyire érti a gyerekek nyelvét, az szombati koncertjén is kiderült.

Tanár végzettsége révén ezen nem lehet csodálkozni, persze ebben segíthet neki az is, hogy négy leánygyermeke van. Újpesten élnek rokonai, jó néhány helyi fellépést tudhat a háta mögött.

A szemerkélő eső, a szomorkás idő sem riasztotta el, december 3-án délelőtt a családokat, különösen a csemetéiket attól, hogy megnézzék Hevesi Imre koncertjét. A gitáros-énekes a műsor kezdetén több csöppséget felhívott a színpadra, az így kibővített zenekarral belevágott a műsorba.

Sorra hangoztak el az ismert dalok, amelyeket a gyerekek együtt énekeltek az előadóval. A számok között elhangzó összekötő szövegek nem nélkülözték a humort sem. A Hull a pelyhes fehér ló mondat hallatán felhördült a nézősereg, és kórusban kiabálták: nem ló, hanem hó hull. Szóval, kitűnő hangulat kerekedett a színpad körül.

A hálás kisközönség tapsolt, énekelt, úgyhogy nehéz szívvel vett búcsút az előadó a színpadtól.
Á.T.