Hűsölés a Bajnok Teraszon

  •  
  •  
  •  

A hőségrekordokat sorozatosan döntő Újpesten felüdülést hoz a piaci párakapu. A két csarnoképület közé telepített kapu mellett az önkormányzat már tavaly nyáron hordozható, mobil párafúvókat is alkalmazott a hőség enyhítésére, közérzetünk javítására.

A párafúvó berendezéseket ezúttal a Szent István téri a Bajnok Teraszra költöztették. A szombati gombfoci bajnokság látogatói valamint a vasárnap esti labdarúgó Európa-bajnoki döntőjének szurkolói egyaránt frissülhetnek általa.

A trópusi hőségre való tekintettel az önkormányzat folyamatosan működteti a tavaly nyáron alkalmazott párafúvókat. Az enyhülést hozó berendezés egy nagy teljesítményű ventillátor, amelynek tartályából vízpermetet állít elő és ezzel hűsíti a felüdülni vágyókat.   A tikkasztó melegben kisgyermekek és szüleik, de az idősebb korosztály is hódul a párafúvók  nagyszerűségének. Ugyan a Bajnok Teraszt a fák óriási lombkoronái védik a tűző naptól, ebben a hőségben azonban az árnyékban is szinte forr a levegő. A párafúvók sikere garantált.

-UN