Húsvét a Madarász utcai Kórházban

  •  
  •  
  •  

Örömteli esemény színhelye volt április 9 -én a Madarász utcai Gyermekkórház Játszóháza. Mága Zoltán, a világhírű hegedűművész – aki közismert jótékony akcióiról – óriási húsvéti csokoládétojással ajándékozta meg a kórházban ápolt gyermekeket. Az ajándékot egyenesen az olaszországi Cremonából, a hegedűk városából hozatta a Gyermekkor Alapítvány ( www.gyerekkor.hu ) támogatására, hogy örömet szerezzen kis betegeinknek, köztük az onkológián fekvő daganatos gyermekeknek is.

Az embernagyságú, vastag csokoládétojást csak sebészünk, Dr.Sült Tamás főorvos tudta felvágni, Dr.Kemény János főorvos, kuratóriumi elnök segítségével. A levágott csokidarabokat a művész kisfia osztogatta szét a  boldog kisgyermekeknek. Mága urat elkisérték a „Csillag születik” sorozatból ismert kiscsillagok is, akik játszottak a beteg kisgyermekekkel és apró ajándékokkal halmozták el őket.
Mága Zoltán elmondta, hogy mindennél fontosabbnak gondolja a gyermekek segítését, szükség esetén gyógyítását és szeretne példát mutatni az állampolgároknak, hogy minél többen ajánlják fel adójuk 1%-át az alapítványok, így a Gyermekkor Alapítvány számára is ( l9624617 -1- 41 ). A hegedűművész nagy örömmel vette át Alapítványunk oklevelét, amelyet kórházunk ismételt támogatásáért adtunk át.
A művész úr felajánlotta, hogy nyáron jótékonysági koncertet ad a Mátyás Templomban a Madarász Kórház Gyermekkor Alapítványa számára, hogy még jobb eszközökkel, egyre jobb ápolási feltételek között gyógyíthassuk – többek között Onkológiánkon - fekvő betegeinket.
 
Dr. Dabous Fayez
Újpestért Egyesület
egészségügyi tanácsnok