Húsvét előtti nagytakarítás

  •  
  •  
  •  

Az újpesti Fidelitas és az Észak-pesti IKSZ tagjai ismét önkéntes munkát végeztek. Húsvét szent ünnepéhez közeledve ez alkalommal egy plébánia kertjét hozták rendbe. Virágvasárnap előtt a fiatalok gereblyét, söprűt és lapátot ragadva gyűjtötték össze a megmaradt leveleket és faágakat.

Az akció olyannyira jól sikerült, hogy közel harminc zsákot töltöttek meg zöld hulladékkal. A résztvevők fontosnak tartják, hogy ne csak lelküket készítsék fel az ünnepre, hanem környezetüket is szebbé tegyék. „Választásunk szimbolikus volt, hiszen ilyenkor hol máshol lehet nagyobb szükség segítségre, mint egy templomban, ahol már javában tart a készülődés. Ezért döntöttünk a Kertvárosi Szent István Plébánia kertje mellett.” – mondta Ozsváth Kálmán, az IKSZ észak-pesti szervezetének vezetője. Mint mondta, nemcsak egy kertről van szó, hanem az újpesti Wass Albert emlékparkról, ahol az erdélyi író mellszobrát már öt éve megcsodálhatják az arra járók.

Az elvégzett munkáról Henter Lilla, a Fidelitas újpesti elnöke beszélt: „Virágot ültettünk, lombot gyűjtöttünk és sövényt vágtunk. Hideg volt, fáztunk is, de megérte a fáradozás.” A fiatalok a továbbiakban is folytatják majd segítő, közösségi tevékenységüket is.