Húsvéti ajándék időseknek

  •  
  •  
  •  

Az Őszi Fény Integrált Gondozási Központ valamennyi intézményébe eljutottak azok a hímes tojások, amelyeket a Megyeri Úti Általános Iskola diákjai készítettek az idősek számára.

Az Őszkacsintó Idősek Klubjában a Találkozások programsorozat keretén belül adták át Megyeri Úti Általános Iskola diákjai az iskolában saját kezűleg készített tojásokat március 26-án. Az elsősök egy rövid ünnepi műsorral is kedveskedtek a nyugdíjasoknak.

Akik ezen a programon nem vettek részt, azok sem maradtak figyelmesség nélkül; dr. Hollósi Antal országgyűlési és Hladony Sándor önkormányzati képviselő még aznap valamennyi nyugdíjasházat felkereste.

Mint ismert, a húsvéti tojásokat egy nappal a Találkozások programsorozat soron következő alkalma előtt, március 25-én készítették a diákok. A Megyeri-iskolában egyébként a népi gyerekjátékok megismertetése, azon belül a húsvéti hagyományőrzés a tananyag részét képezi.

A diákok figyelmességét dr. Hollósi Antal egy múzeumi programmal viszonozza: tárlatlátogatásra várja a tojásfestőket a Vajdahunyad várába, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba. A vár udvarán felkeresik majd Károlyi Sándornak, az Újpestet alapító grófi család tagjának a szobrát is.

MOA