Húsvéti finomságok újragondolva

  •  
  •  
  •  

Magyaros karalábéleves füstölt sonkával.
A megfőzött sonka lehullott széleit apróra vágjuk, és hagymával, karalábékockákkal átpirítjuk. Tehetünk bele medvehagymát is. Felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és megfőzzük. 1 pohár tejfölt kikeverünk 1 kanál zabpehelyliszttel, 1 mokkáskanál piros fűszerpaprikával, majd behabarjuk a levest. Tetejére vágott petrezselymet szórunk.

Céklás rizottó.0,5 kg céklát apró kockákra vágunk, és kiolajozott tepsiben 40 percig sütjük közepes hőfokon. Rizst párolunk fokhagymával, reszelt friss gyömbérrel. Csirkemellet vékonyra szeletelünk, átpirítjuk olívaolajon, és kevés vízzel pároljuk. Ha megpuhultak, összekeverjük a céklát, rizst, csirkét; tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

Fejes saláta. A salátát laskára vágjuk. 1csomag új hagymát felkarikázunk. Páclevet készítünk olívaolaj, citromlé, só, édesítőszer, almaecet, kevés víz hozzáadásával. Belekeverjük a salátaanyagokat, végül gerezdekre vágott paradicsommal díszítjük.
Kókuszos kevert süti tojás nélkül. 3 bögre tönkölylisztet, 1 bögre nádcukrot, 1 csomag sütőport, 1 teáskanál szódabikarbónát, 4 evőkanál kókuszreszeléket, 3 evőkanál kakaót összekeverünk. Hozzákeverünk 0,5 bögre szőlőmagolajat és 1,5 bögre vizet. Kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegítetett sütőben 180 fokon 25 percig sül.

Készíthetünk paradicsomlevest zellerrel, tápiókabetéttel. 1 marék tápiókát vízbe áztatunk 20 percig, majd belefőzzük a levesbe. Készítsünk csicseriborsós pulykaragut hegyes zöldpaprikával. Adjunk mellé tepsiben sült rozmaringos burgonyát. A cikkekre vágott burgonyát, friss rozmaringgal sütjük pirosra. Savanyú káposztát tálalunk mellé, kápiapaprika-karikákkal.
 
Lettner Annamária