Húsvétig mindenkit be akarnak oltani, aki regisztrált

  •  
  •  
  •  

Az operatív törzs mai tájékoztatóján az országos tisztifőorvos többek között arról beszélt, hogy Magyarországon eddig több mint 500 ezer adag vakcinát oltottak el.

Müller Cecília kiemelte: a harmadik hullám rohamosan emelkedő számok mellett zajlik. A koronavírus brit mutánsa erőteljesen növeli az új, illetve aktív fertőzöttek számát.

A fertőzések emelkedő mértékét szerinte úgy törhetjük meg, ha beoltatjuk magunkat. Ismét közölte: annak ellenére is hatásos minden, jelenleg forgalomban lévő vakcina, hogy vannak közöttük különbségek.

Reális célnak nevezte, hogy

húsvétra mindenkit beoltsanak, aki eddig regisztrált.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy csak azokat tudják beoltatni, akik jelzik a hatóságok felé, hogy ilyen szándékuk van, tehát regisztrálnak az erre a célra létrehozott kormányzati oldalon.

Hozzátette: a külföldi példák azt mutatják, hogy sok esetben már az első oltás is megfelelő mértékű védelmet biztosít. Szerinte kifejezetten alacsony annak az esélye annak, hogy valaki az első beadott oltás után megbetegszik, kórházba kerül vagy meghal.

A tisztifőorvs azt is kiemelte, hogy a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy amennyiben a két oltás között több mint négy hét telik el, a második adag sokkal hatékonyabb védettséget biztosít.

Müller Cecília elmondta:

eddig több mint félmillió oltást adtak be Magyarországon.

, , , ,