Huszonhétszeres válogatott erősíti az Újpestet

  •  
  •  
  •  

Régi-új játékosát, a huszonhétszeres válogatott Szélesi Zoltánt is pályára léptetheti vasárnap a Ferencváros ellen az Újpest FC csapata. Szélesi csütörtökön tért vissza egykori klubjához, ahol kivétel nélkül örömmel fogadták.

Alapos, átgondolt döntésnek tartom, hogy Szélesi Zoltán visszatért az Újpest FC csapatába – mondta bevezetőjében Jos Daerden vezetőedző a klub pénteki sajtótájékoztatóján, ahol a régi-új játékos is bemutatkozott. A vezetőedző hozzátette, már jó ideje tevékenykedik trénerként, és kizárólag pozitív visszajelzéseket hallott a hét közepén Újpesthez igazolt Szélesiről.

A huszonhétszeres válogatott, 1981-es születésű Szélesi Zoltán bemutatkozásában kiemelte, Újpesten született és itt nőtt fel, és egyben célja, hogy az Újpest FC a legjobb három hazai csapat közé kerülhessen. „A jó és eredményes játékhoz a szakmai tudás, a játékosok és a vezetőség egyaránt adott” – tette hozzá.

– Hogyan fogadták a visszatérésedet?
– Örömmel fogadtak a klubban, valamennyien szívesen látnak ismét lila-fehérben.

– Mit vársz a csapattól, köztük magadtól?
– Mindenekelőtt jó teljesítményt. Az eddig megszerzett tapasztalataimat szeretném a csapatban kamatoztatni, az ismereteket átadni a fiataloknak, továbbá szeretném elérni, hogy játékosként és emberileg egyszerre fejlődhessenek. Jó lenne a csapattal ismét valamilyen előkelő helyezést elérni.

– Melyik időszakot érezted legsikeresebbnek, mire vagy a legbüszkébb?
– Több sikeres időszakot tudhatok magam mögött, jelentős eredményekkel, nehéz lenne bármelyiket kiemelni. Mielőtt elkerültem Újpestről, 120 mérkőzésen játszottam és csapatkapitány is voltam.

– Mire számítasz a vasárnapi, Ferencváros elleni mérkőzésen?
– Függetlenül attól, hogy játszhatok-e a zöld fehérek ellen, mindenképpen újpesti győzelemre számítok!

M. Orbán András