Huszonkét éve megnyertük a Szuperkupát a Népstadionban

  •  
  •  
  •  

A ma már Puskás Ferenc nevét viselő létesítményben a Ferencvárost győztük le Eszenyi Dénes duplájával és Szlezák Zoltán góljával – Videó

Majdnem huszonkét éve, 1992. augusztus 12-án első alkalommal rendeztek Magyarországon Szuperkupa-döntőt. Csapatunk akkor is Magyar Kupa-győztesként vehetett részt a mérkőzésen, ellenfelünk a bajnokként érkező, Nyilasi Tibor által irányított FTC együttese volt.

Legendás támadónk, Bene Ferenc a Gróf – Milisits, Aczél, Tomka, Szlezák, Miovecz. Bérczy, Véber, Kecskés, Bácsi, Eszenyi kezdőtizenegynek szavazott bizalmat, és csak egyszer cserélt a mérkőzésen, amikor Bácsi Sándort az 56. percben Tiefenbach Tamás váltotta.

A 12000 néző előtt 3-1-re megnyert mérkőzés két főszereplője a duplázó Eszenyi Dénes, és a csapatkapitányként akkor debütáló Szlezák Zoltán volt, utóbbi nem mellesleg szintén betalált egy szép egyéni alakítás után.

„Emlékszem, nagy volt a felhajtás a meccs előtt, a névadó szponzor pénzdíjat és arany pecsétgyűrűt ígért mindkét csapatnak – aztán a bemelegítés közben kiderült, hogy inkább csak a győztest honorálják – nevetetett „Szlezi”, miután arra kértük, hogy emlékezzen vissza az első Szuperkupa-döntőre. Persze nem ez járt a fejünkben, hiszen a Ferencváros ellen játszottunk, és nagyon szerettünk volna nyerni. Esélyesebbnek tartották a Fradit, mert egy nagyon jó tavasz után, bajnokként játszottak ellenünk, tőlünk pedig többen is távoztak a kupagyőzelem után. Ment is a zrika az öltözőfolyosón, de aztán a pályán már más volt a helyzet…Jól ment a játék, Eszenyi Dini két szép gólt szerzett, az pedig, hogy én is betaláltam, csak hab volt a tortán. Nagy élmény volt a meccs, az pedig számomra külön emlék, hogy én emelhettem magasba az első Szuperkupát. Bízom a csapatban, ott leszek és én is szurkolok nekik, hogy sikerüljön nekik is Szuperkupát nyerni”

Jegyár: 2000 forint

Újpest-szurkolók számára fenntartott szektorok: A bal, A jobb, B bal, B jobb, C bal, C jobb,

Kapu: Stefánia úti kapu

Kapunyitás: 18:30 óra

Online: http://meccsjegy.mlsz.hu/hun/Event/57000176/DVSC-TEVA—Ujpest-FC

Személyesen: Az ország összes Ticket Express irodájában (http://www.eventim.hu/hu/outletek)

A Szusza Ferenc Stadionnál:

Kedd: 17:00-20:00 (Megyeri úti külső pénztár)
Szerda: 17:00-20:00 (Megyeri úti külső pénztár)
Csütörtök: 17:00-20:00 (Megyeri úti külső pénztár)

A mérkőzés helyszínén nem lesznek nyitva a pénztárak! Pénteken kizárólag a Ticket Express irodákban és online lehet majd jegyet vásárolni!

(ujpestfc.hu)