Idén is házhoz jönnek

  •  
  •  
  •  

Idén is folytatódik a „Házhoz megyünk” a rendőrség által szervezett bűnmegelőző, tanácsadó sorozat. Január első hetében az Újpesti Áruház bejáratához települtek a rendőrök, és ugyanitt lesznek megtalálhatók február első hetében is, keddtől szombatig.

Tavaly novemberben indult útjára az az országos bűnmegelőző programsorozat, amelyhez Újpest az elsők között csatlakozott. A jó együttműködésnek köszönhetően közterület-felügyelő, polgárőr és vagyonvédelmi szakember segít a rendőröknek a helyszínválasztás alapján már-már tényleg házhoz menő tanácsadásban. A hatékony informálást szóróanyagok, és a standnál megtekinthető vagyonvédelmi eszközök teszik teljessé. Sőt, azt, aki a Házhoz megyünk standjánál ezt kéri, külön időpontban felkeresik, és felmérik, hogy otthona kellően biztonságos-e, és mit tehet annak érdekében, hogy biztonságát fokozza.

Újpesten láthatóan jó helyszínt választottak a rendőrök. A piacon és az áruházban is több idősebb ember fordult meg, akik közül sokan nyitottnak bizonyultak a bűnmegelőzés eme formájára. Sőt, akadt olyan, aki hallott is a főként egyedül élő időseket érintő csalásfajtáról, és mondta is a rendőröknek, hogy ismeri a trükköt és nem dől be neki.

Kép és szöveg: MOA