Idén is lesz Káposztásmegyeri Napok

  •  
  •  
  •  

Idei első ülésén mindössze egy napirendi pontot vitatott meg a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat (TRÖK). A grémium tagjai döntöttek a testület éves munkatervéről, amelyből kiderül, hogy a káposztásmegyeriek mely feladatokat tartanak 2011-ben prioritásnak. Döntés született arról is, hogy idén is megrendezik az immár hagyományosnak tekinthető Káposztásmegyeri Napokat.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

A TRÖK egyhangúlag fogadta el dr. Dabous Fayez, elöljáró (Fidesz) által előterjesztett tervezetet. A testület vezetője elmondta: a munkaterv természetesen nem tekinthető véglegesnek, hiszen az év során bármikor tetszőlegesen kibővíthető aktuális kérdésekkel. A TRÖK legfőbb feladata és célja ugyanis, hogy mindazon ügyeket, amelyek közvetlenül érintik Káposztásmegyer lakosságát, annak életét, előzetesen megvitassanak, áttekintsenek és véleményezzenek.

Erre jó példa, hogy már az eredeti munkaterv is kibővült, és módosult, még a helyszínen. Képviselői javaslatra ugyanis a bizottság úgy határozott, hogy az Épít Zrt. meghallgatását az eredetileg tervezett júniusról, előre hozzák már márciusra. A javaslattevő Pajor Tibor (Jobbik) azzal érvelt, hogy az eredeti előterjesztésben az szerepel, júniusban a cég képviselői ismertetik a TRÖK tagjaival az idei évre vonatkozó elképzeléseiket. Pajor szerint azonban „fordítva ülnek a lovon”, hiszen a képviselő véleménye szerint elvárható lenne, hogy egy önkormányzati cég vezetői ne kész tervekkel álljanak a TRÖK elé, hanem épp fordítva, hallgassák meg a helyiek véleményét arra vonatkozóan, mit várnak el az Épít Zrt-től. Fayez válaszában elmondta: a cég nem a TRÖK, hanem a IV. kerületi Önkormányzat tulajdona, így a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat semmire sem utasíthatja annak vezetőit. Utalt ugyanakkor arra is, hogy figyelembe veszi a képviselő javaslatát, és lépéseket tesz annak érdekében, hogy az Épít Zrt. meghallgatására már márciusban sor kerüljön.

Szintén képviselői kezdeményezésre született döntés a káposztásmegyeri rendőrőrs állapotának felméréséről. Mokrovits Ilona (MSZP) ugyanis azt vetette fel, hogy időszerű lenne a rendőrség káposztásmegyeri helyiségének felújítása. A képviselő szerint a rendőrök lassan méltatlan körülmények között kénytelenek dolgozni. Fayez ígéretet tett arra, hogy személyesen vizsgálja meg az ügyet, egyeztet a hatóság helyi vezetőjével és a TRÖK elé terjeszti az eredményt. Szintén Mokrovits felvetése volt a zöldhulladék kezelésének kérdése is. A képviselőnő szerint ugyanis máig nincs eltakarítva az ősszel lehullott avar, bizonyos területeken. Az elöljáró azonban nem tapasztalt ilyesmit, legfeljebb azt tartotta elképzelhetőnek, hogy a lomb eltakarítása a folyamatos, csapadékos idő miatt lassulhatott le.