Idén is lesz lovagi torna Visegrádon

  •  
  •  
  •  

A hagyományoknak megfelelően július második hétvégéjén – immár 27. alkalommal – kerül sor a Dunakanyar legnagyobb rendezvényére, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokra. Az idei év nagy újdonsága, hogy most először négy napos lesz a rendezvény.

A csütörtöki nap 50%-os kedvezménnyel látogatható, mely kedvezmény a belépőjegyre és a vásárban való ételfogyasztásra egyaránt vonatkozik.
Ebben az évben is több mint ezer szereplőt várunk Magyarországról és külföldről. Eddig nyolc ország jelezte részvételét a játékokra.

A már jól ismert programokon belül az idén is lesz királyi borudvar, ahol a régi Magyarország történelmi borvidékei és legnevesebb borászai szerepeltetik legjobb boraikat. A borudvarban idén csütörtökön este kerül megrendezésre a hagyományos reneszánsz lakoma, ennek a programját, és a jelentkezés feltételeit megtalálhatják a palotajátékok honlapján.

Péntek és szombat este a királyi palotában felállítandó szabadtéri színpadon az ugyancsak hagyományos koncertekre kerül sor, melyre a belépés ingyenes.
Lesz mesterségek bemutatója; a Mátyásszobornál és a platánsor melletti parkban működik a szabadtéri színpad látványos szórakoztató programokkal.

Működni fog a Stabarecz-kertben a középkori gyermek játszóház, sok-sok új játékkal, de lesz katonai tábor is a KRESZ-parkban, és ha az időjárás megengedi, a Duna-parton.

A királyi menet mindhárom napon 9.30 órakor indul az iskolától, de szombaton este 20.30 órakor is lesz egy fáklyás felvonulás a plébániatemplomtól a királyi palotáig.
Szeretettel várunk mindenkit!

Részletes információ a www.palotajatekok.hu honlapon olvasható!