•  
  •  
  •  

Az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját június 2-án 8-18 óra között rendezik meg Újpesten is a TeSzedd mozgalom rendezői.

A szervezők ebben az évben is várják a vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, egyéni önkéntesek jelentkezését. Az országos hulladékgyűjtési akció célja, hogy széles összefogással a lehető legtöbb hulladéktól tisztítsuk meg az országot. Tavaly a 160 ezer önkéntes 1000 helyszínen több ezer tonna hulladékot gyűjtött össze. Az akcióba 165 vállalat, 403 civil szervezet, 551 közintézmény kapcsolódott be. Statisztikailag kimutatható, hogy aki már részt vett valamilyen szemétgyűjtési akcióban, sokkal jobban odafi gyel a hétköznapokban is környezete tisztaságára.

Újpesten a Rév utcai autóbuszállomásról indul a szemétszedő akció, amelyhez még várják a jelentkezéseket. Gyülekezési idő: 2012. június 2-án 9 óra. A gyűjtés várható befejezése: 13 óra. Mindenki lehetőség szerint hozzon magával időjárásnak megfelelő öltözetet (javasolt hosszú nadrág), zárt, vízhatlan cipőt, vagy bakancsot, kullancsriasztót, enniés innivalót. A gyűjtéshez szükséges felszerelést (zsákokat és kesztyűt) a helyszínen biztosítanak a szervezők.