Idén is vasútmodell-kiállítás

  •  
  •  
  •  

Visszatérő jelleggel, március 6. és 9. között ismét megrendezi a vasútmodell-kiállítást az 1-es Villamos Klub, Villamos- és Vasútmodellező Egyesület. A tárlatnak most is a Lóverseny téri Közösségi Ház ad otthont.

A kiállítás célja, hogy izgalmas és szórakoztató legyen, a szervezők elsősorban nem szakmai célzattal rendezik meg. Noha a rendező egyesület elsősorban villamosbarátokból áll, villamos- és vasútmodelleket egyaránt kiállítanak majd, már csak azért is, mert utóbbiakból több mint százszor annyi kapható.

Minden korosztályra gondoltak. A kisebbeket legóterepasztal várja, és vonatokkal játszhatnak, a nagyobbak számára pedig érdekesség, hogy a kiállítóasztalok között van, amelyiken kilenc (!) vágány halad egymással párhuzamosan, de a terepasztalok száma sem elhanyagolható.

A kiállítást visszatérő jelleggel keresik fel iskolai osztályok. A leglátogatottabb évben húsz osztály tekintette meg a vasútmodelleket. Tavaly – a családokat és az iskolásokat is beleszámítva – több mint ezerötszáz érdeklődő fordult meg a Közösségi Házban.

MOA