Idén tervezés, jövőre kivitelezés

  •  
  •  
  •  

2013-ban kezdődhet el – várhatóan – a Görgey utca felújítása. A Fővárosi Közgyűlés februárban fogadta el Budapest 2012. évi költségvetését, Nagy István és Wintermantel Zsolt fővárosi képviselők kiegészítő javaslatára. Ennek köszönhetően Újpest egy lépéssel közelebb került a Görgey utca felújításához.

A Fővárosi Közgyűlés az újpesti képviselők javaslatára kérte fel a főpolgármestert, hogy a 14-es villamos Görgey utcai szakaszán a tervezési munkák után a kivitelezési munkálatok megindítására tegyen javaslatot. „A döntés megszületett, így a 2012-es év a tervezés, a jövő év a megvalósításé lehet” – mondta el lapunknak Almássy Kornél (képünkön). A BKK Közút Zrt. vezérigazgatója hozzáfűzte, remélhetőleg 2013-ban be is fejeződhetnek az egyre égetőbbé váló munkálatok.

„A Görgey utca borzasztó állapotban van, talán elmondható, hogy azon kevés fővárosi kezelésű útszakaszok egyike, ahol még kockakő burkolat van. A tervek szerint a villamospálya rekonstrukciójára, tehát a pálya cseréjére, és természetesen az útpályának a felújítására, így a kockakő burkolat kicserélésére, és egy rendes aszfaltburkolatnak a leterítésére kerülhet sor” – részletezte a vezérigazgató.

A kialakításkor a parkolást is át kell gondolni, ugyanis keresztmetszetileg nem igazán lehet hozzányúlni az útszakaszhoz helyhiány miatt. A Görgey utcai beruházás komo   – akár az 1 milliárd forintot is meghaladó – költséget jelent, de ezt azonban számos tényező még befolyásolhatja.  

antosa