Idén várhatóan megújulnak az újpesti orvosi rendelők!

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet bővítése és rekonstrukciója után a helyi egészségügyi megújulás következő lépéseként az önkormányzat 2014-ben a körzeti orvosi rendelők teljes körű felújítását tervezi.

A tervek szerint a gyermek- és felnőttrendelők az idei évben mind építészeti, elektromos és gépészeti felmérésen és javításon mehetnek keresztül, valamint a felújítások után egységes arculattal, komfortos hűtött váróval, igényes környezetben várhatják a betegeket.

A tervezés folyamata már javában zajlik, a helyszíni bejárások és az orvosokkal való egyeztetés is kezdetét vette a felújítás részleteivel kapcsolatban. A kivitelezések március végén kezdődnek a kisebb munkálatokat igénylő rendelőktől a nagyobbakig, a felmért javítási igények fi gyelembevételével. Az első helyszín a Liszt Ferenc u. 23/a, ahol már jövő héten megkezdődnek a munkálatok, ezt követi egy héttel később a Liszt Ferenc u. 23/c. Tekintettel a betegellátás zavartalan működésére, a rövidebb átfutási idejű felújítások alatt az ügyelet veszi át a sürgős esetek ellátását, míg a hosszabb ideig tartó átalakítási munkáknál részleges összevonásokra és ideiglenes költözésre lehet számítani.

Az építési munkák során a rendelőknél kihelyezett hirdetmény tájékoztatja a betegeket az ellátás ideiglenes helyszínéről, valamint előzetesen tájékozódhatnak az Újpesti Naplóból, illetve a www.ujpest.hu internetes oldalon. Az önkormányzat tervei szerint ősszel már minden helyszínen megújult környezetben veheti kezdetét a rendelés, az újpesti lakosok, de különösen a betegek és az orvosok nagy örömére.

U. N.