Idővonalra váltott Újpest

  •  
  •  
  •  

Átalakult, modern, korszerű Facebook oldallal várja az újpesti internetezőket a városrész. Az átállás néhány hetes tesztelési időszak után, zökkenőmentesen zajlott le. A megszokott felület helyett lényegesen informatívabb és szebb Újpest-Káposztásmegyer Facebook oldallal találkozhatnak mától az érdeklődők.

– Az új külső félig-meddig kényszer volt – magyarázza Országh Miklós, az Újpesti Sajtó Kft. IT tanácsadója. – A Facebook ugyanis március 30-ával egyébként is automatikusan átkapcsolna minden oldalt az új felületre. Amikor erről értesítettek, azonnal nekiláttunk azon dolgozni, hogy megismerjük az új felület nyújtotta lehetőségeket, és “berendezzük” az oldalt.

A munka, úgy tűnik eredményes volt, hiszen a felhasználók otthonos helyre jutnak, ha rákattintanak az Újpest-Káposztásmegyer Facebook oldalra. Nemcsak az aktuális eseményekről értesülhetnek, híreket olvashatnak, de Újpest múltjában is barangolhatnak, az új, Idővonal nevű szolgáltatásnak köszönhetően.

– Az információ mennyiségére jellemző, hogy csak az Idővonal tartalmának feltöltése egy hetet vett igénybe – mesél Országh a műhelytitkokról. Ehhez egyébként nagyon nagy segítséget nyújtott Szöllőssy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője, aki egy 18 oldalas kronológiát bocsátott a szerkesztők rendelkezésére. – Olyan sok adatot kaptunk, hogy az igazat megvallva szelektálnunk kellett, és csak a valóban lényeges történéseket tüntettük fel az oldalon.

Az eredmény látványos: korabeli fotókkal illusztrált mini lexikont találunk a Facebook-on. Az Újpest-Káposztásmegyer oldal népszerűségét egyébként jól bizonyítja, hogy immár több, mint 8500 lájkolója van, amely szám napról-napra növekszik. A növekedés ütemét jellemzi, ha tudjuk, hogy az oldal mindössze alig másfél éve létezik.

Az új funkciók mellett természetesen továbbra is megtalálhatóak a régi, megszokott szolgáltatások, a fotógalériák, a szavazások, az Akkor és most sorozat vagy az időnként jelentkező játékok.

Érdemes lájkolni, ha még nem tették!