•  
  •  
  •  

Három kategória legkreatívabb alkotói vehettek át oklevelet és díjat dr. Molnár Szabolcs alpolgármestertől június 7-én. Az önkormányzat kreativitást, képzelőerőt és alkotásvágyat felfedezve-ösztönözve hirdetett rajzpályázatot, amelyre több száz pályamunka érkezett Újpest általános iskoláiból. Az ifjú dizájnereknek a jövő használati tárgyait, járműveit, ruhadarabjait kellett elképzelni és megalkotni.

Az önkormányzat által hirdetett rajzpályázat László Zsolt ötlete volt. Jármű, ruházat és tárgy kategóriákban indulhattak az alsó és felső tagozatosok. A diákok szabad kezet kaptak abban, hogy elképzeljék, mik lesznek a jövő közlekedési eszközei, hogyan öltözködünk húsz év múlva, vagy éppen milyen bútorokat, gépeket fogunk majd használni.

– Az érdeklődés és a pályaművek minősége minden várakozást felülmúlt – mondta a Városházán tartott díjátadón dr. Molnár Szabolcs alpolgármester. A rajzokat háromtagú zsűri (dr. Házlinger György tankerületi igazgató, László Zsolt, a pályázat ötletadója és Kóródi Mariann, az Ifjúsági, Sport, Művelődési és Oktatási Osztály vezetője) értékelte.
Az alpolgármester kiemelte, tizenöt pályamunka bizonyult a legjobbnak, készítőiknek oklevelet és díjat adott át.

MOA