Így lettünk mi Csíkosék!

  •  
  •  
  •  

Hogy lett Horváthékból Csíkos Márti és Csíkos bácsi? Mindez, hogy köthető Újpesthez? Erről szól sorozatunk következő epizódja.

A szakrendelővel szemben lévő pavilonok egyikében volt egy ruhabolt. A villamosmegállóban sétálva néztem a kirakatot és az amerikai filmekben látott esküvők jutottak eszembe. Az örömanyák szépen kivasalt, világos nadrágkosztümje és egy hozzá illő hatalmas kalap. Sosem mentem be, aztán a pavilonokat lebontották, az üzlet eltűnt. A Görgey Artúr utca 4. szám alatt nyitott újra, felette a felirat: Csíkos Exkluzív Divatáru.

– Harmincöt évig Rákospalotán volt egy ruhakészítő üzemünk – meséli Horváth Istvánné „Csíkos Márta”, az üzlet vezetője. – Akkoriban még nagyon hosszú procedúra volt nevet adni egy vállalkozásnak. A már foglaltakat visszadobták és hónapokig kellett várni. Nálunk a csíkos anyagokat kedvelték a legjobban, így könnyű volt a névadás. Szerencsére elsőre elfogadták a Csíkos nevet, ami azóta úgy ránk ragadt, hogy a vezetéknevünkre szinte már senki sem emlékszik.

„Csíkosék” több mint tíz éve jöttek Újpestre, akkor már kisvállalkozásként. Különleges, saját készítésű ruhákkal várják a vevőket.

– Arra törekszünk, hogy ne tömegdivatot áruljunk, hanem olyan ruhákat, amik nem mennek ki a divatból. 38-tól 52-ig kínálunk méreteket, de ha nagyobbra vagy kisebbre van szükség, az is megoldható. Visszajáró vendégeink vannak, sokan vidékről jönnek. Garantált, hogy ha valaki komolyan vásárolni szeretne, biztos nem távozik üres kézzel – mondja az üzletvezető.

Télikabátok, blúzok, sapkák, táskák, sőt még kiegészítők is sorakoznak a gondosan elrendezett polcokon.

Ha valami előnytelen vagy nem áll jól, az nem a nő hibája! Rosszul van szabva, rossz a méret vagy a fazon, tovább kell nézelődni! Ugye milyen jól esik Csíkos Márti tanácsa?

D.V.

Csíkos Exkluzív Divatáru
1041 Görgey Artúr utca 4.
telefon: 0630/ 931- 44- 51