•  
  •  
  •  

Kiadták a hétfőtől életbe lépő iskolai digitális munkarendről és óvodai rendkívüli szünetről szóló rendeletet. Az iskolákban március 8-tól március 30-ig online oktatás lesz. Március 31-től április 6-ig tart a tavaszi szünet, tehát az első az első tanítási nap április 7-e, szerda lesz.

Ebben az időszakban – a tavaly tavaszi korlátozásoktól eltérően –  gyermekfelügyeletet sem az óvodákban, sem az iskolákban nem lehet tartani.

 

 

Az érettségi vizsgákra való felkészülés céljából az intézményvezető döntése alapján egyéni és kiscsoportos konzultációk, gyakorlati foglalkozások megszervezése “az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartása mellett” ebben az időszakban is lehetséges.

A kollégiumokban az intézményvezető engedélyével maradhatnak azok a diákok, akik idén érettségiznek, vagy akiknek “különös méltánylást érdemlő személyi körülményeik ezt indokolják”.

A középfokú oktatási intézmények szóbeli felvételi vizsgái megtarthatóak, de digitális formában is megszervezhetőek. Akik koronavírus fertőzés, vagy hatósági karantén miatt nem tudnak megjelenni a szóbelin, március 12-ig kérelmezhetik, hogy pótnapot szervezzenek részükre. Ezekre legkésőbb március 19-ig kell sort keríteni.

, , , ,