Ikrek vitték el az autót

  •  
  •  
  •  

Saját bevallásuk szerint csak kipróbálni vittek el egy Honda típusú autót a külső Váci út elejéről, az Árpád út közeléből egy ikerpár tagjai. Az eset április 27-én hétfőn délután történt.

A tulajdonos járművének csak hűlt helyét találta, majd azonnal értesítette a rendőröket, akik keresni kezdték az autót. A gyors megtalálásban egy szemtanú segített, aki két gyanús alakot látott az autó körül.

A Hondát végül Káposztásmegyeren egy parkolóban hagyták a tolvajok, a slusszkulcsot és a forgalmi engedélyt pedig egy bokorba dobták. Az egyenruhásoknak azt mondták, nem ellopni, hanem csupán kipróbálni akarták az autót, ugyanis ilyen márkájút még nem vezettek és régóta vágytak rá. A kulcshoz pedig úgy jutottak hozzá, hogy az ajtóra volt ragasztva. Utóbbi a rendőrök szerint úgy történhetett, hogy valaki megtalálhatta a kulcsot, amit a tulajdonos hagyott el, és azt a gépkocsi oldalára ragasztotta. Az ötvenéves újpesti és kispesti férfiaknak (akik egyébként ikertestvérek) lopás miatt kell felelniük.

Megkezdődött a felújítás

Elkezdődött az újpesti rendőrkapitányság 1962-ben átadott épületének teljeskörű külső felújítása. Jelenleg az állványzatot szerelik. A külső felújítás során javítják a homlokzatot és kicserélik a nyílászárókat is. Az épület belső tisztasági festése tavaly-tavalyelőtt megtörtént, a mostani, külső munkálatokkal a tervek szerint augusztus 20-áig elkészülnek.

MOA